24. apr 2016.

Nedim Sejdinović novi predsednik NDNV-a

Nedim Sejdinović, predsednik IO NDNV

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) danas je na redovnoj izbornoj skupštini za predsednika izabralo novosadskog novinara i književnika Nedima Sejdinovića, koji je ocenio da se medijski zakoni neprestano krše

“Medijske reforme su doživele potpuni kolaps i mi sada, umesto državnih, imamo partijske medije”, rekao je Sejdinović na skupštini.

Generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije Svetozar Raković ocenio je da je novinarstvo u velikoj defanzivi, da predstoje još teži dani, ali je poručio da “nema odustajanja”.

Predstavnica Asocijacije slovačkih novinara Vladimira Dorčova Valtnerova kazala je da su takozvani manjinski mediji takođe neprestano na udaru i da rade pod pritiscima.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov rekao je da je NDNV udruženje koje je često na meti „dežurnih patriota“ i ocenio da u Srbiji „kao da živimo u onom filmu Dan mrmota, nikako da izađemo iz devedesetih“.

Ljiljana Spasić iz pančevačke Građanske akcije kazala je da NDNV daje ogroman doprinos boljem razumevanju na prostoru bivše Jugoslavije, suprotstavljajući se falsifikatorima istorije.

Za predsednicu Izvršnog odbora NDNV-a izabrana je novinarka Radio-televizije Vojvodine Branka Dragović Savić, a članovi su glavna urednica portala Agrosmart Slađana Gluščević, novinar RTV-a Čaba Presburger, novinarka agencije Beta i O radija Maja Leđenac i dosadašnji predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić, koji je imenovan i za programskog urednika udruženja.

Gruhonjić, nastavnik na Odseku za medijske studije novosadskog Filozofskog fakulteta i šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu, bio je predsednik NDNV-a u tri mandata, od 2004. godine.

Za generalnog sekretara udruženja imenovan je Duško Medić, a izvršni sekretar je Miloš Katić.

U Sud časti su izabrane novinarke Ranka Ivanoski, Gordana Perunović Fijat i Natalija Jakovljević, a u Savet NDNV-a novinarka Žužana Serenčeš, književnik Laslo Vegel, novinarka Branislava Opranović, novinski pisac Teofil Pančić i advokat Vladimir Beljanski.

Sejdinović se novinarstvom bavi od 1992. godine. Bio je urednik u listovima „Nezavisni“ i „Bulevar“, a sarađivao sa velikim brojem domaćih i stranih listova, među kojima su „Danas“, „Pobjeda“, „Helsinška povelja“, „Reporter“, „Građanski list“, „Dnevnik“, itd.

Od 2004. do 2012. godine bio je generalni sekretar Nezavisnog društva novinara Vojvodine, a od 2012. godine nalazio se na mestu predsednika Izvršnog odbora ovog udruženja. Autor je brojnih medijskih istraživanja i analiza, projekata, saradnik mnogobrojnih domaćih i stranih organizacija koji se bave medijskim slobodama. Sejdinović je i autor tri knjige proze i esejistike: „Hodočašće viška“ (priče), „San svakog upaljača“ (priče) i „Zatvorski sindrom“.

Đorđević iz Delegacije EU čestitao Sejdinoviću izbor za predsednika NDNV-a

Savetnik za medije i odnose sa javnošću Delegacije EU u Beogradu Aleksandar Đorđević čestitao je danas novinaru Nedimu Sejdinoviću izbor za predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV).

“Čestitam na izboru za predsednika i nadam se da će dosadašnja odlična saradnja NDNV-a sa Delegacijom EU biti nastavljena”, naveo je Đorđević u čestitci.

Sejdinović je za predsednika NDNV-a izabran na današnjoj redovnoj izbornoj skupštini tog udruženja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend