04. jul 2014.

Nedopustivo ponašanje Tadića prema novinarki lista Danas

nunsgenericNezavisno udruženje novinara Srbije upućuje javnu kritiku lideru Nove demokratske stranke Borisu Tadiću zbog uvredljivih kvalifikacija koje je, umesto odgovora na postavljena pitanja, uputio novinarki lista Danas.

NUNS poziva Borisa Tadića da se javno izvini novinarki i redakciji lista Danas.

Bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića podsećamo da se od političara očekuje da prednjače u promovisanju slobodnog i tolerantnog javnog dijalog, pri čemu komunikakcija sa i putem medija ima posebnu specifičnu težinu.

Otuda NUNS osuđuje Tadićevo odbijanje da odgovori na pitanja novinarke Danasa Lidije Valtner, uz krajnje neprimerene diskreditujuće komentare koji nikako ne priliče ozbiljnom političaru, posebno ne bivšem šefu države koji se javno zalagao za demokratičnost, slobodu izražavanja i informisanja.

Svaki građanin, pa i javna ličnost ima pravo na kritiku medija, ali ne tako što će novinarima meriti inteligenciju i političku pismenost, porediti ih sa nesposobnim konobarima, i optuživati da služe nekakvim “(ne)vidljivim naručiocima tekstova i pitanja”.

2 komentara za: “Nedopustivo ponašanje Tadića prema novinarki lista Danas

  1. MIrjana Milosevic

    Zasto niste naveli Tadiceve reci, da se zna o cemu se radi. Ovo je napisano tako da je jasna samo kritika bivseg ptredsednika. ne mora svako da ima predznanje.

    08. јул 2014. at 17:23
  2. pedja

    Poštovana Mirjana,

    Hvala vam na komentaru.

    Tadićeve reči, odnosno njegov email, možete da vidite u vesti odmah pored ovog NUNS-ovog saopštenja.

    Reč je o vesti „Svako govori o sebi“, i to na ovom linku:

    http://cenzolovka.rs/svako-govori-o-sebi/

    Tim Cenzolovke

    08. јул 2014. at 18:13

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend