03. jun 2016.

Nenad Stefanović za „Politiku”: Represija ne stanuje u Takovskoj 10

nenad lj stefanovicGlavni i odgovorni urednik Informativnog programa RTS Nenad Stefanović poređenje javnog servisa sa onim iz doba Dragoljuba Milanovića naziva „organizovanjem zaborava”

Po Stefanoviću je to istinito koliko i tvrdnja da smo tada živeli lepo sa deset DM.

-To je očito priča onih koji su ljuti što im slobizam danas izgleda manje kriv zbog mnogih koji su na talasu narodnog nezadovoljstva posle 2000. prigrabili vlast iako to nisu zaslužili. Priču – sve je gore nego u vreme Miloševića, naravno i RTS, nazvao bih „organizovanjem zaborava”. To čine oni koji svoje političke pristrasnosti proglašavaju za najviše etičke i profesionalne standarde. Nedavno je jedan analitičar koji je potrošio bar dve knjige da opiše najgore strane Miloševićevog režima, upravo na RTS tvrdio kako se u to vreme, što se ekonomije tiče, zapravo živelo neuporedivo bolje nego danas. Sa deset DM mesečno. To da je današnji RTS nalik onom iz 90-ih, podjednako je verodostojno i uverljivo kao i teza da smo tada lepo živeli sa deset DM. Tačno je da smo danas preplavljeni medijima koji, kako je govorio Tijanić, stimulišu glupost i proizvode halucinacije, ali ti ne stanuju u Takovskoj 10 – kaže Stefanović za „Politiku”

Naš sagovornik dodaje da je RTS, zapravo, idealno stecište za sve one koji su u ovoj državi zbog nečeg nezadovoljni – od stare devizne štednje, propale fabrike, neuspešne privatizacije, manastira koji je izmešten. Tako su ispred RTS nedavno protestovali Zavetnici nazivajući ih „NATO plaćenicima”, prošle godine im je Borko Stefanović pretio jajima tvrdeći da su „režimske sluge”.

Vojislav Šešelj u programu RTS izjavio je da se u toj medijskoj kući namnožio „šljam i ološ”, a Stefanovića nazvao „većim vučićevcem od samog Vučića”.

Dan posle protesta zbog Savamale u kojem su učestvovali i mnogi opozicioni političari bili su i oni iz vrha DS-a, podseća naš sagovornik. A u jednom tabloidu, „Informeru”, pojavio se uvodnik u kojem se poziva na čišćenje „žutog Javnog servisa”.

– Ovih dana i premijer kaže da ne želi da gostuje na RTS. Ne čudim se naravno, što vlast i opozicija ili nezadovoljni građani imaju primedbe na rad Javnog servisa. Oni koji ga plaćaju uvek imaju pravo da budu nezadovoljni. Ali zanimljiva mi je, i pomalo zbunjujuća, ta raznovrsnost i raznolikost nezadovoljnih. Ona mi ukazuje da uz sve mane, a imamo ih mnogo, možda ipak ne radimo baš tako loše. Nije valjda da se u Srbiji oni koji ne mogu da se slože baš ni oko čega, slažu samo oko jedne stvari. Da RTS ne valja. Samo da smo mi drugačiji, sve bi u Srbiji bilo bolje. Samo da smo mi drugačiji, oni bi došli na vlast – dodaje Stefanović.

Preuzeto sa: UNS

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend