15. mar 2015.

Niko neće u fotelju direktora RTS

EmptyChairMesec dana nakon raspisivanja konkursa za generalnog direktora Radio-televizije Srbije, na adresu sedišta ove medijske kuće do juče nije stigla nijedna prijava, rečeno je Danasu u RTS

Iako je propisan rok od 30 dana za javljanje na konkurs, zbog obeležavanja državnog praznika u februaru i toga što je prethodni mesec imao 28 dana, poslednji datum za prijave je ponedeljak 16. mart. Nakon toga, u RTS će sačekati još nedelju dana za prijave koje su poslate poštom.

Najkasnije 45 dana nakon toga Upravni odbor RTS će imenovati novog direktora RTS, odnosno najkasnije do polovine maja ove godine. Uslovi za direktora su da je državljanin Srbije, da ima fakultetsku diplomu, deset godina iskustva na upravljačkim poslovima u medijima, znanje svetskog jezika i da uz prijavu na konkurs pošalje petogodišnji plan razvoja i rada javnog servisa.

Na prethodnom konkursu 2010. bilo je 15 kandidata, a izabran je bio ponovo Aleksandar Tijanić, kao jedini kandidat koji je ispunjavao sve propisane uslove. Nakon njegove smrti 2013, za vršioca dužnosti direktora RTS imenovan je Nikola Mirkov, koji se i dalje nalazi na toj poziciji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend