06. sep 2016.

Novi broj magazina Liceulice ipak izašao

Fond „Liceulice“ i u otežanim uslovima uspeo je da prikupi minimum sredstava potrebnih da se objavi novi, dugo pripremani broj istoimenog magazina koji prodaju osobe sa margina društva

Kako je danas saopšteno, magazin „Liceulice“ je uz pomoć gradjana i nekoliko firmi uspeo da skupi novac za štampanje novog broja i apelovao da se ta podrška nastavi.

„Liceulice“ uvek ima jednu noseću temu, a ovaj put je to feminizam.

„Ponovno otvaranje debata o abortusu i pravu na izbor, uporno odbijanje nadležnih da se pozabave diskriminacijom u školskom sistemu, te sve češći slučajevi dramatičnog nasilja prema ženama, teraju nas da ispočetka osvajamo neke slobode za koje smo mislili da su davno osvojene“, piše u saopštenju.

Pored glavne teme, u novom broju može se pročitati i čitav niz tekstova koji se bave održivim razvojem, gradjanskim aktivizmom, odbranom javnog interesa i drugim temama od značaja za jedno društvo.

Magazin „Liceulice“ od 2010. godine prodaju socijalno ugrožene osobe koje teško uspevaju da dodju do zaposlenja.

Časopis izdaje istoimeno udruženje čiji je cilj da doprinosi socijalnoj emancipaciji, ekonomskoj, kulturnoj i socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva.

Magazin izlazi jednom u dva meseca u 5.000 primerka, a prodaje se na ulicama i javnim mestima kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca.

„Liceulice“ se bavi temama životne sredine, održivog razvoja, odnosa društva i ekonomije, marginalizovanih grupa i stavovima i idejama od javnog interesa.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend