29. mar 2016.

Novinar Boom 93 izbačen sa konferencije SNS-a u Požarevcu

bane spasovicNovinaru redakcije Boom93 Milošu Ljubisavljeviću onemogućeno je prisustvo konferenciji za štampu koju je organizovao gradski odbor Srpske napredne stranke u Požarevcu. Uz obrazloženje da je reč „o stranačkoj konferenciji“, novinar je izbačen iz prostorija stranke

Kad je Ljubisavljević ušao u prostorije SNS, prišao mu je portparol gradskog odbora stranke, Marko Savić. On je novinaru predočio da je reč o stranačkoj konferenciji i da redakcija Boom93 nije pozvana. Boom 93 nije pozvana ni na prethodnu konferenciju koja je održana prošle sedmice.

Savić nije Ljubisavljeviću odgovorio jasno na pitanje u čemu je problem sa pozivanjem Boom 93 na stranačku konferenciju. Novinar je konstatovao da su predstavnici ostalih lokalnih medija prisutni i upitao je li reč o partijskim novinarima.

Nakon toga, Savić je rekao da je problem započeo urednik informativnog programa Boom 93, Uroš Urošević. On pritom nije naveo šta je Urošević zapravo započeo. Na primedbu novinara da on nije Urošević već Ljubisavljević, Savić je rekao da niko iz informativne redakcije Boom 93 nije dobrodošao.

Raspravi se pridružio se i nekadašnji fotograf lista „Reč naroda“, Dejan Marjanović. Savić je pitao da li je potrebno da se pozove obezbeđenje, a Marjanović (član SNS) sugerisao novinaru da ne pravi problem.
Ljubisavljević je nakon toga ispraćen iz prostorija SNS.

Podsećamo, Marko Savić je ranije obavljao funkciju direktora Radio Požarevca.

Boom93 je došao do dokaza koji potvrđuju da izvesno vreme nije na mailing listi Srpske napredne stranke u Požarevcu. To se dogodilo nakon objavljivanja teksta o podelama unutar partije u Požarevcu.

Nepozivanjem na dešavanja koja organizuje SNS tokom izborne kampanje, vrši se diskriminacija nad novinarima Boom 93 kojima se onemogućava da rade svoj posao u interesu javnosti. Ova partija ima najviše odbornika u požarevačkoj skupštini i najviše direktora javnih preduzeća. Na njihovoj listi nalaze se predsednik Skupštine grada i kandidat za gradonačelnika, Bane Spasović i doskorašnji potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, Veroljub Arsić

Inače, u članu 10 Statuta Srpske napredne stranke navodi se da su rad i delovanje partije javni.

 Foto: Boom93 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend