10. mar 2016.

Novinare Insajdera fizički sprečili da postave pitanja o Beogradu na vodi

images-cms-image-000000318Novinari redakcije Insajder.net pokušali su na Kopaoniku, gde se odrzava skup poznatiji kao „srpski Davos“ da snime izjavu direktora firme „Beograd na vodi“ Nikole Nedeljkovića

Pred panel o investicijama Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, Nedeljković je obećao novinarima Insajdera da će odgovoriti na pitanja, ali je insistirao da sačekaju da se završi taj panel na kojem je i govorio. Kada se završio panel, Nedeljković nije izašao iz sale već je ostao da sačeka održavanje drugog panela na kojem se govorilo o obrazovanju. Novinari Insajdera sa snimateljem su čekali ispred.

Nikolu Nedeljkovića imali smo nameru da pitamo o činjenicama do kojih smo došli tokom istrazivanja teme o izgradnji Beograda na vodi

U trenutku kada su videli da Nedeljković izlazi,  novinarka Insajdera prišla mu je uz podsećanje da je obećao izjavu. Medjutim, čovek iz pratnje Nikole Nedeljkovića je gurnuo novinarku Minu Milanović. To se sve dešavalo pred svedocima u punom holu hotela.

Nedeljković je za to vreme ubrzanim korakom otišao, a za njim i dvojica iz pratnje. Snimatelja produkcije Insajder takodje su fizički sprečili da snimi njihov odlazak tako što su mu rukama prekrili objektiv kamere.

To sto je direktor firme Beograd na vodi Nikola Nedeljković uspeo da pobegne od pitanja tako što su ljudi iz njegove pratnje fizički sprečili novinarku da pita, ne znači da mi nećemo svakog dana pokušavati da dobijemo odgovor.

Podsetimo, Vlada Srbije ima udeo od 32 odsto u firmi Beograd na vodi doo. dok  Belgrade Waterfront Capital Investment L.L.C. iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ima udeo od 68 odsto.

1 komentar za: “Novinare Insajdera fizički sprečili da postave pitanja o Beogradu na vodi

  1. Miomir

    Sta da kaze kad im je Beograd POD vodom !

    10. мар 2016. at 12:48

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend