02. nov 2015.

Novinari u Srbiji nisu zaštićeni, napadači na njih nepoznati

kamera-kamere-mediji-snimanje-televizija-informativni-informativa-informacije-informacija-vesti-morguefile-com-jpg_660x330

Širom sveta danas se obeležava Međunarodni dan zaštite novinara. Pitali smo medijske profesionalce i građne koliko su, po njihovom mišljenju, zaštićeni novinari u Srbiji

Dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima je prilika da se javnost podseti nerazrešenih slučajeva ubistva novinara i ponovo aktuelizuju teme bezbednosti novinara i društvene svesti o važnosti tog pitanja.

Nedavno su u Beogradu napadnuti novinari Istinomera, novinarima KRIK-a je brisan materijal. Slučajevi napada na novinara Ivana Ninića nije rasvetljen baš kao što nisu pronađeni ni napadači na urednika Foneta Davora Pašalića.

Slučajevi ubistva novinara Dade Vujasinović i Milana Pantića nisu rasvetljeni a tek nedavno se došlo do pomaka u slučaju ubistva Slavka Ćuruvije za čije ubvistvo su optuženi članovi DB-a.

Jedan od ogovora koje smo dobili na Facebook-u glasi: „Ne mogu da se odlučim između 1. Tišina tamo! i 2. Više ni 1 reč da nisam čuo!. Ostale odgovore možete pročitati OVDE.

Pogledajte šta su novinari rekli o tome koliko su zaštićeni:

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend