02. sep 2015.

NTV emituje program sa šestoro umesto 80 zaposlenih

niska televizija logoNiška televizija danas radi sa šestoro zaposlenih (jedan novinar, dva snimatelja, dva radnika u marketingu i jedan računovođa) s obzirom na to da je pred drugi krug privatizacije od 80 zaposlenih, njih 74 je uzelo otpremnine, uključujući i direktora Bobana Rajkovića

„Naša televizija trenutno je svela program na 30% dosadašnjeg i obuhvata: jutarnji program, popodnevni u vidu niške hronike, dve emisije centralnih vesti od 18 časova  i 22 časa, povremene večernje emisije zavisno od tema i aktuelnosti, kao i reprize starih emisija. Program emitujemo uz pomoć honorarnih saradnika“, rekao je za UNS direktor NTV Boban Rajković.

Rajković ističe da je po njegovom mišljenju privatizacija medija pogrešan put jer će mediji postati zavisniji od vlasti nego što su to bili ranije.

„Većina zaposlenih koji su uzeli otpremnine ne zna ni gde će ni šta će sada, a velika je šteta što je grad to dopustio i nije se više angažovao“, dodaje direktor NTV.

Na pitanje UNS-a da li su imali ideju da se zaposleni i građani Niša organizuju u Zadrugu građana kao što je to uradio „Plan B za Studio B“, Rajković je odgovorio da je to „dobra ideja, ali neodrživa u njihovom slučaju“.

„NTV ne može da funkcioniše bez ulaganja u produkcione kapacitete, a u narednih godinu-dve neće biti nikakve zarade“, rekao je Rajković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend