02. nov 2016.

NUNS: Opasne izjave ministra Vulina

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije protestuje zbog izjave ministra za rad i socijalna pitanja Aleksandra Vulina koji je, u emisiji „Upitnik“, emitovanoj na Javnom servisu, novinare Slobodana Georgieva i Dušana Mašića praktično svrstao među one koji podržavaju ugrožavanje bezbednosti premijera Aleksandra Vučića

NUNS poziva državne organe da preduzmu sve mere na zaštiti predsednika Vlade i podržava aktivnosti koje se, u skladu sa zakonom, preduzimaju na otklanjanju potencijalnih pretnji po sigurnost Aleksandra Vučića i njegove porodice.

NUNS poziva državne organe da preduzmu sve mere na zaštiti predsednika Vlade i podržava aktivnosti koje, u skladu sa zakonom, imaju za cilj otklanjanje potencijalnih pretnji po sigurnost Aleksandra Vučića i njegove porodice.

NUNS smatra da kriminalizacija Georgieva i Mašića predstavlja nastavak stvaranja veoma opasne atmosfere u društvu koja može imati nesagledive posledice po bezbednost svih novinara i medijskih radnike.

NUNS upozorava da je do sada, u ovoj godini, zabeleženo 50 napada na novinare. Prijavljeno je sedam fizičkih nasrtaja, 20 verbalnih pretnji, jedan napad na imovinu, kao i 22 slučaja direktnog pritiska na novinare.


Beograd, 2. novembar 2016.

Sekretarijat NUNS-a

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend