16. jan 2015.

ŽMURIĆI: Zašto, u stvari, čika NUNS nosi bradu a čika BIRN brkove

drazastripČika Tarabić je rekao da čika NUNS jeste opasniji od Al Kaide i da se njihov prorok Muhamed zove Vukašin. I čika Vukašin i čika Muhamed nose bradu. Čika Tarabić kaže da je taj čika BIRN opasniji od Al Kaide jer truje narod. Ja sam pitao čika Tarabića da li i taj čika BIRN nosi bradu. Čika Tarabić je rekao da čika BIRN nosi brkove

Dragi Šarli,

Moj tata je na Božić bio položajnik i napravio je veliki požar na našoj terasi. Mama kaže da je položajnik čika koji ujutru džara po vatrici na šporetu da bi u novoj godini bilo parica koliko bude varnica. Mi kod kuće nemamo šporet sa vatricom, pa je tata na terasi zapalio dedinu arhivu onog Mikijevog zabavnika čika J. Vučićevića, koji je jednom napisao da čika Aca ima mnogo veliki loličak. Taj Mikijev zabavnik je još pisao da čika Aci, zato što ima veliki loličak, čika Srbi nikada neće oprostiti.

Tata kaže da je čika J. Vučićević jadnik, a deda kaže da je čika J. Vučićević junak. Ja mislim da je čika J. Vučićeviću to J samo srednje slovo, koje ne znači ni jadnik ni junak, nego je to isto kao što je dedi srednje slovo Ž, po pradedi Živoradu Ž. Žmuriću.

Deda nije bio tu kada je tata bio položajnik, jer je deda otišao kod komšije Tarabića da na televizoru gleda čika Acu koji je tog jutra bio položajnik na Televiziji Pink. Tata i deda su još pre nove godine sklopili sporazum da više neće kupovati televizore, jer je kupovina televizora u našoj kući, kako kaže deda, promašena investicija i bacanje para s terase.

Kad god kupimo nov televizor, na televizoru se pojavi čika Aca, pa tata uzme televizor, izađe na terasu i baci ga preko ograde. Mama im je rekla da je bolje da za te pare kupe mašinu za pranje sudova. Deda je rekao da na mašini za pranje sudova ne prenose čika Acine konferencije za štampu, a tata je rekao da to ne znači da uskoro neće početi da ih prenose i na mašini za pranje sudova.

Kada je deda dotrčao od čika Tarabića da gasi požar, rekao je tati da je čika Aca mnogo bolji položajnik od njega, jer čika Aca nije zapalio Televiziju Pink ko što je tata zapalio našu terasu. Tata je onda rekao da će on lično zapaliti Televiziju Pink prvi put kad mu se ukaže prilika, a deda je rekao da je tata piroman. Tata je rekao dedi da je deda piroman, jer dedi uvek zagori pire-krompir kad hoće da ga podgreje za večeru.

Tata je rekao dedi da je on još davno hteo da zapali Televiziju Pink, ali da u našoj zemlji nije bilo šestog oktobra. Ja sam zamislio da je šesti oktobar neki dan kada se pale televizije, kao što se za sedmi januar prave požari na terasi.

Deda mi je posle rekao da su tatu uhapsili ispred francuske ambasade jer je tamo, baš kad je tata palio sveću, došao i čika Aca da se upiše u knjigu žalosti. I onda je tata nešto rekao čika Aci, pokazao mu srednji prst, isplazio jezik, iskolačio oči, savio lakat i gađao ga mobilnim od 200 evra koji mu je mama kupila za rođendan. Tatu su posle pustili, a deda je zvao Vladu Srbije da se izvini zbog incidenta u ime familije Žmurić do petog kolena.

Tata i deda su zajedno gasili vatru, ali su napravili još veći požar na terasi, pa je mama zvala čika vatrogasce. Tata je još od Nove godine ljut na čika vatrogasce jer su čika vatrogasci Novu godinu čekali sa čika Acom.

Čika vatrogasci su rekli tati da oni nisu zvali čika Acu, da je čika Aca sam došao kod njih za Novu godinu, ali je tata rekao da za Novu godinu ne treba da dolazi čika Aca, već Deda Mraz.

Deda je pitao čika vatrogasce koliko je visok čika Aca uživo, jer deda nikada nije video čika Acu, sem na televiziji. Čika vatrogasci su rekli da je čika Aca baš visok čovek. Tata je rekao čika vatrogascima da nije bitno koliko je čovek visok, već koliko je čovek pametan.

Deda je onda rekao čika vatrogascima da tata nije ni visok, ni pametan. Onda su čika vatrogasci otišli da gase druge požare, jer u našem kraju niko nema šporet na drva. Ja mislim da je čika Aca zato i otišao kod čika vatrogasaca da čeka Novu godinu, jer čika Aca brine o našim ljudima koji nemaju šporet na drva, već božićnu vatricu pale na terasi, spaljujući sabrana dela čika J. Vučićevića.

Deda je tek onda primetio da je tata kao božićnu vatricu zapalio dedinu arhivu onog Mikijevog zabavnika, sabrana dela čika J. Vučićevića, pa je deda rekao da će zvati vatrogasce da uhapse tatu. Tata je rekao dedi: “Jebeš državu u kojoj hapse vatrogasci.” Mama mu je rekla: “Ne psuj pred detetom, moronu.”

Deda je onda otišao kod komšije Tarabića da gleda vesti. Na vestima su javili da su u Parizu pucali na neke čike što crtaju smešne stvari u novinama.

Deda kaže da mu je čika Tarabić rekao da su te čike crtale i nas kad je bilo bombardovanje. Ja sam pitao mamu zašto su oni crtali baš nas kad je bilo to bombardovanje. Mama je rekla da nisu crtali baš nas, nego su crtali karikature o našoj zemlji, a karikature služe da se ljudi smeju. I nisu opasne  po život ko bombe. I ko tata.

Meni je bilo žao tih čika. Dedi, čini mi se, baš i nije bilo žao tih čika jer je deda preživeo to bombardovanje kada su mu se te čike smejale. Moj deda je kad je bilo to bombardovanje bio vrhovni komandant skloništa u parkiću pored naše zgrade i uvek mi priča da je kao vrhovni komandant skloništa u parkiću pored naše zgrade spasao celu lamelu, kao i gospođu Hadžipešić, koju je jedanput odveo u sklonište u poslednjem trenutku, baš kad je gospođi Hadžipešić eksplodirala plinska boca. I gospođa Hadžipešić je zahvaljujući mom dedi preživela nekog čika NATO-a.

Tata mi je rekao da je deda glasao za to bombardovanje, a deda mi je rekao da se tata celo to bombardovanje krio u selu kod baba Žmurićke, kako ne bi išao u vojsku da ruši avione.

Tata je rekao da će da ode ispred francuske ambasade da upali sveću za te čike na koje su pucali zato što crtaju smešne stvari, ali mu je deda rekao da dobro pazi da ne zapali francusku ambasadu, jer ćemo onda svi Žmurići biti proglašeni Al Kaidom. A kod nas Žmurića, rekao je deda, nikad nije bilo terorista ni karikaturista. “Mi smo poštena porodica. Sem ovog”, rekao je deda klimajući glavom ka vratima kroz koja je izašao tata.

Kada je tata otišao da zapali sveću, kod nas je došao komšija Tarabić i rekao dedi da u onom Mikijevom zabavniku piše da čika Acu hoće da likvidiraju i da to podržava neki čika NUNS. Ja sam pitao mamu da li je taj čika NUNS opasniji od Al Kaide? Mama je rekla da nije.

Čika Tarabić je rekao da čika NUNS jeste opasniji od Al Kaide i da se njihov prorok Muhamed zove Vukašin. I čika Vukašin i čika Muhamed nose bradu.

Deda i čika Tarabić su posle pričali da i neki čika BIRN radi protiv čika Ace. Ja sam pitao mamu da li je čika BIRN opasniji od Al Kaide? Čika Tarabić kaže da je taj čika BIRN opasniji od Al Kaide jer truje narod. Ja sam pitao čika Tarabića da li i taj čika BIRN nosi bradu. Čika Tarabić je rekao da čika BIRN nosi brkove.

Onda je zazvonio telefon. Mama je nešto tiho pričala. Onda je sa dedom tiho pričala. Onda je deda uzviknuo da je tata neviđeni ludak kakav se u našoj familiji ne pamti još od baba Žmurićke.

Deda mi je posle rekao da su tatu uhapsili ispred francuske ambasade jer je tamo, baš kad je tata palio sveću, došao i čika Aca da se upiše u knjigu žalosti. I onda je tata nešto rekao čika Aci, pokazao mu srednji prst, isplazio jezik, iskolačio oči, savio lakat i gađao ga mobilnim od 200 evra koji mu je mama kupila za rođendan.

Tatu su posle pustili, a deda je zvao Vladu Srbije da se izvini zbog incidenta u ime familije Žmurić do petog kolena. Tamo su dedi rekli da će to preneti čika Aci. I deda je odmah otišao da javi komšiji Tarabiću kako su ga ljubazno saslušali u Vladi Srbije.

Deda se onda javio tati od čika Tarabića i rekao da on i čika Tarabić upravo gledaju čika Kesića koji neće više da bude na TV B92, jer je kraj sezone. Tata je onda otišao kod komšije Tarabića, uzeo njegov televizor i bacio ga kroz prozor.

 Foto: Dragoljub Petrović u emisiji 24 minuta 

15 komentara za: “ŽMURIĆI: Zašto, u stvari, čika NUNS nosi bradu a čika BIRN brkove

 1. vanja

  Drazo, svaka Ti cast, brines se za nase zdravlje bolje od ministra!

  16. јан 2015. at 16:32
 2. biljana

  Draza, Genijalac…

  16. јан 2015. at 16:39
 3. neli

  Hvala Ti, Drazo majstore!:)

  16. јан 2015. at 21:45
 4. Billy

  Lepa prica pred spavanje da s osmehom udjem u snove.

  17. јан 2015. at 02:50
 5. zadovoljstvo je procitati ovako duhovitu kozeriju..

  17. јан 2015. at 16:12
 6. MM

  Robi K. je ipak Robi K….

  17. јан 2015. at 17:00
 7. petar

  Prosecna srpska porodica prima dve penzije, jednu drzavnu platu, jedan honorar I po neku dnevnicu preko omladinske.
  Glasa Ko nije razocaran I Ko je naivan uglavnom mladji punoletnici I stariji clanovi porodice. 50 % smo gojazni, 50 % sa srednom skolom. Stariji clanovi porodice imaju ustedjevinu mladji kreditno zaduzenje, pozajmljujuci pare od jednih drugima banke u proseku zaradjuju 10% mesecno. Slave se svi praznici od verskih do svetskih uz hranu, pice i veliki broj gostiju.

  17. јан 2015. at 17:21
 8. malted

  Ima li ovaj covek facebook stranicu? Hocu da ga pratim.

  17. јан 2015. at 20:13
 9. sasa

  Davno sam se ovako lepo nasmejala. Kesicu vise ne mogu da se smejem. Ne znam zasto.

  17. јан 2015. at 20:15
 10. Nikola Nesovic

  Draza kao Robi K. 😀

  18. јан 2015. at 00:12
 11. Niski

  I sta je poenta…???
  Sta je pisac hteo da kaze…???
  Strasno.

  18. јан 2015. at 09:42
 12. adil

  Koji kretenski tekst!

  18. јан 2015. at 09:58
 13. Divna priča koja se nažalost ponavlja svakih dvadesetak godina čike Slobo,čika Aca ..Neka se pripremi sledeći Molim

  18. јан 2015. at 11:10
 14. Prenesi jedan TV u WC – odličan lek za probavu, za za čitavu porodicu,
  a tata će prestati da ga baca kad uvidi korist ! LOL

  18. јан 2015. at 18:29

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend