25. nov 2015.

Draža Petrović: Kako je državni udar počeo u mikrotalasnoj pećnici familije Žmurić

drazastripUveče nam je eksplodirao i bojler. Tata je rekao da je riknuo grejač, ali deda je bio ubeđen da nije kriv grejač, već Cija, CINS, BIRN i KRIK

 

Dragi Šarli,

Tata kaže da je čika J. Vučićević ivanjička varijanta bombaša samoubice i zato tata uvek sedi dalje od televizora da ne nastrada ako čika J. Vučićević kojim slučajem eksplodira u programu uživo.

Deda uvek sedi blizu televizora kad gleda „Tešku reč” ili Jutarnji program TV Pink, zato što deda ne veruje da je čika J. Vučićević ivanjička varijanta bombaša samoubice. Deda kaže da bombaši samoubice ubijaju nevine, a čika J. Vučićević ubija krive koji hoće da naškode čika Aci koji je najveći reformator posle čika Kemala Ataturka, sa kojim se deda slikao kad je bio na moru u Turskoj.

Deda i tata uvek ujutru ustanu i pre nego što počnu da peru zube, krenu da se svađaju koji će jutarnji program da gledaju. Tata najviše voli da gleda jutarnji program televizije N1, pa sakrije daljinski upravljač u gaće da deda ne bi mogao da prebaci na jutarnji program televizije Pink. Deda kaže da jutarnji program N1 uređuje čika Cija, neki strašan čova koji je razbio Jugoslaviju, Siriju i Libiju, a sada hoće da razbije i Srbiju.

Deda je tati pokazao sliku jednog čike Branka Čečena na naslovnoj strani i pitao tatu da li je njemu normalno da Centar za istraživačko novinarstvo vodi čečenski terorista. Koji se slobodno šeta Srbijom, sve sa sumnjivim prezimenom.

Ja sam pitao dedu da li je čika Cija razbio i onu kristalnu vazu što je mami poklonila kuma Slađana, ali deda kaže da kristalnu vazu nije razbijao čika Cija, već tata kada se jednom vratio pijan iz kladionice.

Ja sam pitao dedu da li je i čika Cija bio pijan ko tata kad je razbio Jugoslaviju, Siriju i Libiju, ali deda kaže da čika Cija ne pije, pošto je čika Cija antialkoholičar, ali je zato antisrbin.

Deda uvek pregrize četkicu napola kad tata ujutru prebaci na N1, ali je tog jutra deda ustao pre tate, prebacio na Pink i sakrio daljinski upravljač u mikrotalasnu pećnicu da ga ne nađe tata.

Na Pinku je bio čika J. Vučićević koji je bio mnogo uzbuđen jer mu se čika Aca već dva dana ne javlja na telefon, a čika Aca sutra treba da ide u Kinu. Ja sam shvatio da čika J. Vučićević hoće da kaže čika Aci da mu kupi nešto u Kini, pa ga zato zove već dva dana. Deda je rekao da to nije tako, ali ne sme da mi kaže pravu istinu zato što te priče nisu za malu decu. Deda je delovao zabrinuto i stalno je coktao.

Onda se probudio tata, skuvao kafu i seo sedam metara dijagonalno od televizora zato što je tata i dalje čvrsto ubeđen da čika J. Vučićević može da eksplodira.

Za razliku od dede koji kaže da priče čika J. Vučićevića nisu za malu decu, tata je srkao kafu i stalno ponavljao da su sve priče čika J. Vučićevića, priče za malu decu.

Ja sam pitao tatu da mi kupi knjigu sa pričama čika J. Vučićevića za malu decu, jer ja mnogo volim priče za malu decu, ali je tata rekao da će mi tu knjigu kupiti deda, pošto deda svakog jutra kupuje te novine u kojima čika J. Vučićević objavljuje priče za malu decu.

Tata kaže da je čika J. Vučićević ivanjička varijanta bombaša samoubice

Tata je rekao da je čika J. Vučićević veći talenat od Braće Grim, ali je deda onda uzeo te novine čika J. Vučićevića i rekao tati da tu tačno piše koje sve zle sile, veštice i čarobnjaci žele da razbiju Srbiju, ko što je tata razbio kristalnu vazu, svadbeni dar kuma Slađane.

Deda je tati pokazao sliku jednog čike Branka Čečena na naslovnoj strani i pitao tatu da li je njemu normalno da Centar za istraživačko novinarstvo vodi čečenski terorista. Koji se slobodno šeta po Srbiji, sve sa sumnjivim prezimenom.

Onda je deda tati pokazao sliku drugog čike sa naslovne strane, koji se zove Dojčinović i pitao tatu da li je njemu normalno da Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije vodi čovek koji buši nos, obrve i usne metalnim ekserima, šrafovima i tiplovima. I slobodno se šeta Srbijom, čak mu ni detektori za metal ne mogu ništa.

Onda je deda tati pokazao sliku trećeg čike na naslovnoj strani, čika Georgieva, i pitao tatu da li je normalno da Balkansku istraživačku mrežu vodi čovek koji se druži sa onim čika Žarkovićem, koji se druži sa onim čika Miškovićem, koji se opet druži sa onim čika Cijom, koji je razbio Jugoslaviju, Siriju i Libiju, ali nije razbio kuma Slađinu kristalnu vazu.

Na kraju je tata otišao u kuhinju da spremi doručak, uključio mikrotalasnu pećnicu u kojoj je bio daljinski upravljač i naš televizor je eksplodirao.

Deda kaže da bombaši samoubice ubijaju nevine, a čika J. Vučićević ubija krive koji hoće da naškode čika Aci koji je najveći reformator posle čika Kemala Ataturka

Tata je rekao dedi: „Evo, jesam ti rekao da je J. Vučićević ivanjička varijanta bombaša samoubice?”

Deda je onda zvao policiju i rekao im da je u našem stanu upravo počeo državni udar, jer je eksplodirao televizor zajedno sa daljinskim upravljačem, mikrotalasnom pećnicom i čika J. Vučićevićem, ali su mu oni rekli da to nije u njihovoj nadležnosti, već u nadležnosti čika električara.

Onda je deda zvao čika električara, ali mu je čika električar rekao da on nije nadležan za državne udare, već Informer, pa je deda zvao Informer, gde su mu rekli da će odmah poslati ekipu na lice mesta.

Sutra je moj deda izašao na naslovnoj strani Informera. Na slici se video deda kako u rukama drži spaljeni televizor i spaljenu mikrotalasnu, a ispod je pisalo: „Pariz u Beogradu!?”

Uveče nam je eksplodirao i bojler. Tata je rekao da je riknuo grejač, ali deda je bio ubeđen da nije kriv grejač, već Cija, CINS, BIRN i KRIK. Tata je rekao dedi da ne lupa jer je najveći krivac čika Đang Li iz kineske prodavnice preko puta naše zgrade, koji nam je prodao bojler, a ja sam onda shvatio da je čika Aca otišao u Kinu da prijavi našeg komšiju Lija koji prodaje eksplozivne bojlere.

I počeo sam da verujem da čika J. Vučićević sve zna. A deda mi je rekao: „Samo ti, sinko, čitaj prave novine!”

Onda je tata uzeo dedine ukoričene komplete Informera i bacio ih kroz prozor.

3 komentara za: “Draža Petrović: Kako je državni udar počeo u mikrotalasnoj pećnici familije Žmurić

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Na našem sajtu biće objavljeni svi pristigli komentari, osim komentara koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede ili nisu u vezi sa temom članka koji se komentariše. Govor mržnje definisan je Zakonom o javnom informisanju, koji u članu 38. kaže: „Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo“. Pre nego što budu objavljeni, komentari moraju biti odobreni od strane naših moderatora, pa vas molimo za malo strpljenja.

Send this to a friend