27. nov 2015.

NUNS traži oštrije kažnjavanje TV Pink

PinkNezavisno udruženja novinara Srbije najoštrije osuđuje nasilje viđeno u sinoćnjem rijaliti programu Farma, koji se emituje na Televiziji Pink. NUNS poziva Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zbog ovog skandaloznog incidenta hitno i najoštrije kazni TV Pink

Prema pisanju medija, celokupni boravak Kristijana Golubovića u ovom programu protekao je u znaku nasilja, najviše prema ženama, ali je tek sinoć, posle njegovog fizičkog napada na drugog učesnika Farme odlučeno da se nasilnik diskvalifikuje.

Podsećamo da je 16. septembra Savet REM-a izrekao opomenu TV Pink “zbog emitovanja neprimerenih sadržaja” u rijaliti programu Farma. U obrazloženju opomene “ocenjeno je da su psovke, vredanja, tuče i uopšte nepristojno ponašanje, sadržaji koji mogu negativno da utiču na decu, i da nisu smeli da se emituju u zaštićeno vreme pre 22:00, odnosno 23:00 časa”. Regulatorno telo je tada najavilo da će TV Pink, kao i Happy televizija, kojoj je zbog istih razloga tada izrečena mera upozorenja, biti strože sankcionisane ukoliko ne budu poštovali nalog Saveta REM-a.

Podsećamo i da je vlasnik TV Pink, krajem avgusta, najavljujući emitovanje novog serijala Farme, izjavio da u poređenju sa drugim programima koji se prikazuju s etiketom rijaliti, “Farma izgleda kao balet”. Obećao je tada da će nova Farma “biti prihvatljivija urbanom gledalištu”, te da “neće imati elemente pornografije”.

Sekretarijat NUNS-a

U Beogradu 26.11.2015.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend