16. avg 2016.

Objavljen poziv za izbor članova Saveta REM-a

Javni poziv za izbor članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) objavljen je danas, čime je počeo rok od 15 dana za dostavljanje predloga kandidata, saopštila je Skupština Srbije

Skupštinski Odbor za kulturu i informisanje odlučio je da bude objavljen javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova Saveta REM, čiji su ovlašćeni predlagači udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i crkve i verske zajednice.

Za člana Saveta može biti birano lice koje ispunjava uslove propisane članom sedam, Zakona o elektronskim medijima.

Ovlašćeni predlagač je dužan da Odboru za kulturu i informisanje dostavi pisanu izjavu kandidata koga predlaže, a kojom se potvrđuje da ne postoje smetnje za njegov izbor, propisane Zakonom o elektronskim medijima.

Nakon postupka za predlaganje kandidata od strane ovlašćenih predlagača, Odbor će utvrditi listu kandidata za tri člana Saveta, kao i listu organizacija koje zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima i objaviti je na sajtu parlamenta.

Kako se dodaje, Odbor za kulturu i informisanje će nakon sprovedenog postupka, utvrditi predlog liste kandidata za izbor tri člana Saveta REM i dostaviti je parlamentu na usvajanje.

Javni poziv je objavljen u „Službenom glasniku Republike Srbije“, dnevnom listu Politika i na veb-sajtu Skupštine Srbije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend