24. maj 2016.

Obradović: Informer vodi hajku protiv troje profesionalaca

Slika - Vukašin Obradović, NUNSPredsednik NUNS-a Vukašin Obradović smatra da je kampanja Informera protiv Sande Savić, Danice Vučenić i Igora Bozić samo nastavak procesa koji već dugo traje na medijskoj sceni Srbije

Sanda Savić, Danica Vučenić, Igor Božić su otišli na RTV kada profesionalni koncept koji oni zagovaraju godinama nije više imao podršku u matičnoj kući, podsetio je Obradović.

Onda kad su stvorili respektabilan, pre svega, informativni program, naglasio je Obradović, morali su da odu i sa RTV.

On je FoNetu rekao da ovo nije obračun samo sa njih troje, već sa idejom da se građanima omogući nepristrasna, objektivna informacija i, pre svega, dijalog kao osnov funkcionisanja javnog servisa.

Upravo da bi tu vrstu novinarstva diskvalifikovao, Informer vodi hajku protiv ovo troje sjajnih profesionalaca, zaključio je Obradović.

Sejdinović: Aždaja skreće pažnju s glavne teme

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović smatra da se „veliki broj medija i novinara bliskih vlastima, od Informera, do Politike, snažno aktivirao da koliko-toliko umanji štetu nastalu političkim čistkama na Radio-televiziji Vojvodine, koje su izazvale veliku pažnju i međunarodne zajednice“.

On je FoNetu rekao da su imena koja su na meti „Informera“ značajno doprinela profesionalizaciji RTV i uspostavljanju novih standarda, kao i razvoju kritičkog novinarstva.

„Iako su i ranije prozivani i etiketirani, jer su odavno već proglašeni za neprijatelje naprednjaka/patriota“, Sejdinović misli „da su trenutno samo kolateralna šteta aždaje koja pokušava sve kako bi skrenula pažnju za glavne teme“.

Sejdinović je kao glavnu temu označio proteste „zbog demonstracije političkog nasilja na vojvođanskom javnom medijskom servisu“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend