07. avg 2014.

„Obrenovačka hronika” traži pomoć kako bi opstala

Politika logoRedakcija lokalnog lista „Obrenovačka hronika” uputila je danas otvoreno pismo javnosti u kojem apeluje za pomoć, neophodnu kako ne bi morali da zatvore novine zbog trenutnog nedostatka sredstava i tržišta.

Kako se navodi u pismu koje je potpisao glavni i odgovorni urednik „Obrenovačke hronike” Dragan Lazarević, iz redakcije lista koji postoji više od devet godina, poplava je odnela kompjutere, štampače, skenere, nameštaj…

„To ne bi bio nerešiv problem da nam poplava nije uništila tržište. Malo kome je do novina kada je uništena kuća i pokućstvo, uspomene… Ipak, potreba postoji, ako ništa drugo, ono kao prilog za istoriju Obrenovca”, navodi se u pismu.

Kako se dodaje, radnici u „Obrenovačkoj hronici” su posle poplava, sopstvenim sredstvima, izdali jedan broj novina, ali postavlja se pitanje kako će to dalje raditi u gradu koji „vodi bitku sa egzistencijom”.

Za nastavak redovnog mesečnog izlaženja lista, koji je pre poplave imao tiraž veći od 2.000, trenutno je obezbeđen deo sredstava putem ugovora o saradnji, ali je to nedovoljno za pokrivanje osnovnih troškova.

„Ako u najskorije vreme ne obezbedimo dodatna sredstva bićemo prinuđeni da zatvorimo novine. U ime Obrenovčana koji su rado čitali naš list, redakcije, 10-ak saradnika od kojih je deo renomiranih pisaca, ilustratora, fotografa i novinara, molimo za pomoć koja neće otići u honorare, kojih smo se svi odrekli, već za pokriće realnih troškova”, zaključuje se u pismu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend