20. sep 2016.

Odgovor RTS-a Telekomu Srbija

rts_logoRTS saopštava da je neverovatno da „Antena TV“, zajedničko preduzeće „Telekom Srbija“ i „Emisione tehnike i veza“, ne poznaje zakone ove zemlje i ne zna koja je uloga REM-a

Za emitovanje bilo kog zemaljskog kanala potrebno je prvo učešće na javnom konkursu, potom i dozvola REM-a.

Dakle, i kanali koje gledaoci mogu da vide samo ako plate posebnu pretplatu moraju da budu na javnom konkursu i sa dozvolom REM-a. Telekom nam sada saopštava da će kanali koje nelegalno emituje gledaoci moći da vide samo ako plate za tu uslugu, ali je propustila da to navede u ovom, kako ga zovu, „test emitovanju“.

Kakav je to test (saopštenje Telekoma možede videti ovde), ako je izvesno da nijedan od 26 kanala neće biti emitovan u Multipleksu 1. Zašto su onda sedam kanala pustili u Multipleksu 1. Očigledno nije reč o testu nego je reč o nezakonitoj promociji 26 kanala.

RTS nema ništa protiv što veće ponude kvalitetnih programa, ali to nije posao Telekoma i ETV-a nego REM-a, čije članove bira Skupština Srbije.

„Antena TV“ treba odmah da prekine emitovanje 26 kanala i tako prestane da krši zakon i urušava institucije. Imala je dovoljno vremena za „testiranje“, šest dana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend