08. jan 2015.

Olja Bećković: „Utisak nedelje“ je zabranio Vučić

olja-beckovic-300x199Novinarka Olja Bećković u intervjuu Televiziji N1 izjavila je da njena emisija “zabranjena” i kao glavnog krivca za to označila premijera Aleksandra Vučića.– To je moj duboki utisak i nije se promenio tri meseca kasnije. Kada to kažem, onda se kaže gde je dokaz. Gde je dokaz da premijer nije zabranio, pa u tome što on kaže da nije. I to je javnosti dovoljan dokaz. Dokaz je u čistoj logici: 12 godina radila sam na B92, ugovor sam samo produžavala od marta do marta. Prošle godine je sezonu trebalo da završim 15. jula, iz nekog razloga mi je saopšteno da mogu 1. jula da idem na more – rekla je Bećkovićeva.

Ona je navela i da je jedan funkcioner vladajuće stranke, kada je video da je odložena emisija u kojoj je bio najavljen ministar kulture, zvao organizatorku Utiska i rekao “da li ste vi svesni da je ovo bio poslednji put”.

Ranije je bilo bolje, sada nemate gde da idete da radite , sve televizije su “njegove“.

– Trebalo je da počnem 1. septembra onda su mi javili da nije 1. nego 15. Onda nije 15. nego 21. Onda sam iznenada pozvana dva dana pred nastup da mi kažu da mogu da imam emisiju po važećem ugovoru, pod uslovom da potpišem ugovor da od novembra prelazim na Info kanal. – kaže ona.

Bećekovićeva je ocenila i da ona danas ima “status državnog neprijatelja”.

– Od septembra nisam dobila ni jednu ponudu da radim ni u frizerskom salonu, a kamoli na TV. Nekad ste mogli da odete da radite negde druge, ali sada nemate gde da idete, sve televizije su “njegove” – rekla je Bećkovićeva.

Komentarišući pisanje portala „Cenzolovka“, koji je objavio da su dnevne novine u 2014. godini Aleksandra Vučića 877 puta stavile na naslovnu stranu, od čega šest puta u negativnom kontekstu, Bećkovićeva kaže da je „sigurna da je premijer uveren da je obrnuto i da njega najviše kritikuju“.

– Ja sam uverena da je premijer uveren da je objektivan i da je jedino objektivno novinarstvo danas „svaka čast Vučiću“. I da on nema nikakav problem sa tim udvorištvom, već da ima problem što ima nekih koji govore nešto drugo. Znate, i u Miloševićevo vreme su novinari postavljali pitanja, pa su pitanja glasila „je l da da ste u pravu, je l da da ste veliki genije“. Mi sada nemamo ni to, imamo novinare koji umesto pitanja govore „dabome“, smatra ona.

1 komentar za: “Olja Bećković: „Utisak nedelje“ je zabranio Vučić

  1. Bata

    Ne treba biti mnogo pametan pa zakljuciti da je veliki vodja to uradio.

    10. јан 2015. at 07:18

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend