08. jan 2015.

Panika i u Madridu: Evakuisan „El Pais“

madridŠpanska medijska kuća Prisa koja izdaje najčitaniji list u Španiji „El Pais“ evakuisala je danas svoje prostorije nakon što je dobila sumnjivu pošiljku. Kasnije utvrđeno da je uzbuna lažna

Sumnjivi paket, nije sadržavao ništa opasno, saopštio je portparol te kompanije.

Nakon što je utvrđeno da u paketu nije bilo ničeg opasnog, zaposleni u listu su se vratili na posao, javila je agencija Rojters.

Portparolka Prize potvrdila je prethodno da su zaposleni evakuisani nakon što je na adresu u kojoj je sedište kompanije stigao preteći paket.

Policija je naredila evakuaciju prostorija pošto je jedan muškarac isporučio paket u kojem su se nalazile žice, preneo je AFP.

On je paket doneo dva sata nakon što se dogodio napad na prostorije francuskog satiričnog lista „Šarli ebdo“ u Parizu u kojem je poginulo 12 ljudi, uključujući deset novinara, naveo je direktor za komunikacije „El Paisa“, Pedro Suasua.

tweetmad

Mere opreza u španskim medijskim kućama podignute su na najviši nivo nakon napada na francuski satirični list Šarli ebdo.

I danska medijska grupa, čiji je i list Jilands-posten koji je šokirao svet karikaturama proroka Muhameda 2005, pojačala je nivo bezbednosti posle današnjeg napada u Parizu.

Jilands-posten obavestio je zaposlene da su preduzete mere na jačanju bezbednosti, u internom saopštenju koje su objavili i mediji.

„Nadzor i nivo bezbednosti oko naših kancelarija u Konpenhagenu i Vibu pooštrene su. Pratimo situaciju posle napada na Šarli Ebdo“, dodala je uprava te medijske grupe.

Ovaj danski list postao je poznat širom sveta kada je objavio 12 karikatura proroka Muhameda 2005, izazvavši nerede i demonstracije u više muslimanskih zemalja.

Te karikature preneo je nekoliko meseci kasnije Šarli Ebdo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend