03. mar 2015.

Optužbe Stanković i Insajdera besmislene

betaNovinarka beogradske TV B92 Brankica Stanković više puta je vređala Novinsku agenciju Beta i njenog novinara Ivana Petkovića da su korumpirani i neprofesionalni, a ti navodi ponovljeni su i u saopštenju redakcije emisije Insajder, čiji je Stankovićeva autor, koje je izdato povodom jedne Betine informacije

Brankica Stanković ranije danas odbila je da za Betu komentariše saopštenja koja su fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan izdali povodom njene nove emisije o malverzacijama u sportu, ali je novinaru Bete povišenim tonom rekla da on „nije novinar, već navijač“.

„Kad ja počnem da se bavim Betom… Treba da vas bude sramota. Zapamtila sam ti ime“, istakla je Stankovićeva u telefonskom razgovoru s novinarom Bete Ivanom Petkovićem, pre nego što je on postavio pitanje i pre nego što je bilo reči o tome da je razgovor nezvaničan.

Nakon što je Beta objavila sadržaj tog razgovora, Brankica Stanković pozvala je novinara Bete i ponovila uvrede, rekavši da je „sramota za novinarstvo, huligan, a ne novinar“, da „radi po nalogu Zvezde i Partizana“, da će „gledati prilog o sebi“.

Novinarka B92 je kolegu iz Bete u tom telefonskom razgovoru upitala i „ko te plaća, Zvezda ili Partizan“, a to isto je nešto kasnije navedeno i u saopštenju redakcije emisije „Insajder“.

Beta odbacuje te optužbe kao besmislene i uvredljive, a naročito odbacuje pokušaj redakcije „Insajdera“ da joj deli lekcije o profesionalnom i etičnom novinarstvu.

Zvezda i Partizan optužuju B92

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan odbili su da učestvuju u emisiji „Reporter” Televizije B92 i optužili tu medijsku kuću da želi da tendencioznim izveštavanjem uruši srpski fudbal.

Televizija B92, odnosno novinari emisije „Insajder”, od večeras će emitovati serijal „Reporter”, koja će se, kako se navodim, baviti otkrivanjem raznih zloupotreba, korupcije i kriminala.

U saopštenju Zvezde, koje je potpisao predsednik kluba Svetozar Mijailović, navodi se da emisija i serijal mogu naneti „novu veliku štetu srpskom fudbalu i sportu uopšte”.

„Da smo bili u pravu u pogledu karaktera najavljenog serijala, potvrdilo se kada je novinarka TV B92 presretala rukovodioce Crvene zvezde ispred stadiona FK Jagodina tražeći da joj odgovore zašto se ponašaju ‘kao članovi organizovane kriminalne grupe’“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Oni navode da je takvo pitanje novinarke B92 bila „sramna optužba”, kao i da se pokazala „prava namera” emisije „Reporter”.

Iz „večitog” rivala Crvene zvezde, bili su još oštriji u odgovoru Televiziji B92.

Partizan u saopštenju, koje je potpisao generalni direktor Miloš Vazura, navodi da autori emisije primenjujući „inkvizitorski metod” unapred „okrivljuju, optužuju, presuđuju i odsecaju glave”, a da se pritom „ne zanimaju za istinu”.

„Iznoseći u najavi emisije najgrublje klevete i notorne neistine poput onih da u upravi našeg kluba sede ‘lica koja su abolirana ili se protiv njih vodi postupak’, da je poslovanje kluba ‘bez kontrole’, da je klub ‘plen političkih stranaka’, da se ponašamo ‘poput organizovane kriminalne grupe’, autori su pokazali ne samo potpuno neznanje, nekompetentnost i neinformisanost, nego i zlu nameru da srpski fudbal demonizuju i nanesu štetu srpskom društvu u celini”, navodi se u saopštenju.

Partizan je dodao da će, ukoliko se nastavi sa klevetama, zatražiti zaštitu od pravosudnih organa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend