18. feb 2016.

Pašalić: Policija ćuti, ali to ne znači da ne rade

pašalićViše od godinu i po dana nakon napada na novinara agencije Fonet Davora Pašalića policija nije otkrila napadače. Kako Pašalić kaže za Danas, poslednji put je u policiji bio u avgustu prošle godine i od tada nije dobio nikakve informacije o njegovom slučaju

– Kada sam poslednji put razgovarao sa njima rekao sam im da nema potrebe da me informišu o slučaju, osim ukoliko ne dođu do nekih konkretnih rezultata – kaže Pašalić. Prema njegovim rečima, odsustvo poziva ne mora nužno da znači i odsustvo napora da se slučaj reši.

– Ja se u njihov posao ne razumem. Uostalom, ima mnogo važnijih slučajeva o kojima se policija ne oglašava. Šta se dešava sa napadom na Milana Beka, padom helikoptera, slučajem hapšenja našeg državljanina na Kosovu koji je optužen da je uneo 13 kilograma eksploziva – navodi Pašalić i ističe da se za njegov slučaj ne bi ni saznalo da nije novinar.

Podsetimo, Davor Pašalić je napadnut 3. jula 2014. godine u blizini svog stana, dok se vraćao sa posla. Njega su u novobeogradskom bloku 23 napala trojica mladića koja su mu tražila novac. Kada je odbio da im preda novac brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli. Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi i licu, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u više navrata izjavljivao da otkrivanje napadača na Davora Pašalića policija tretira kao izuzetno značajan slučaj.


Autor: V. J.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend