05. okt 2015.

Počeo zajednički program 11 TV stanica

Sinoć je počelo emitovanje zajedničkog programa Nove mreže Srbije, koju čini 11 lokalnih TV stanica „od severa do juga“, rečeno je agenciji Beta u TV Va plus

Zajednički program, u okviru kojeg će biti informativne emisije, serije, filmovi, dokumentarci i emisija „Vox populi“, emituje se svakodnevno od 19.00 do 23.00 časa u 11 gradova Srbije, od Subotice do Vranja.

To praktično znači da imamo gledanost na nacionalnom nivou„, rekla je direktorka i urednica TV Va plus Branka Jevtić uz pojašnjenje da je ideja o osnivanju Nove mreže Srbije začeta pre pet meseci sa ciljem da se lokalne TV stanice vide dalje od područja na kome se emituje njihov program, ali i „da se pokaže kako Srbija postoji i van Beograda“.

Uz povećanje gledanosti, naš motiv je za udruživanje u Novu mrežu Srbije je i da ne budemo jedni drugim konkurencija u nekim oblastima„, dodala je Jevtić.

Uz četiri sata zajedničkog programa, od 19.00 do 23.00 sata, svaka TV zadržava svoju informativnu emisiju u 19.00 časova u trajanju od 20 minuta, a nakon toga se emituje desetominutna zajednička informativna emisija sa rubrikama iz gradova, čije su TV članice Nove mreže Srbije.

To je jedan od načina da pokažemo kako Srbija nije samo krug dvojke. Ima još naroda u ovoj zemlji, pored žitelja prestonice, koji imaju probleme, ali su i uspešni i daroviti, a za njih se malo zna i čuje, pa je Nova mreža Srbije prilika da se i o njima progovori„, kaže novinar TV Va plus Predrag Lučić.

Lučić je precizirao kako će svaka lokalna TV pripremati priloge od dva minuta kroz koje će predstaviti svoju sredinu sa svim specifičnostima, aktuelnostima i zanimljivostima, a o izboru onoga šta će se emitovati odlučivaće centralna redakcija, čiji je urednik Maja Divac.

Projekat Nova mreža Srbije podržao je OEBS, čiji su predstavnici najavili da će organizovati treninge i obuke, kako bi lokalne TV stanice imale stabilne redakcije i kvalitetan informativni program.

Pored TV Va plus, članice Nove mreže Srbije su lokalne televizije iz Subotice, Kragujevca, Užica, Paraćina, Čačka, Loznice, Vranja, Pančeva, Obrenovca i Šida.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend