27. jul 2015.

Podatke o novcu za medije upisati u Registar

ministarstvo kultureMinistarstvo kulture i infomisanja pozvalo je javne službe da u Registar medija prijave novčana sredstva koja su dodeljena medijima

„Neophodno je da svi organi javne vlasti, koji su po nekom od propisanih osnova dodeljivali novčana sredstva mediju, u zakonom predviđenom roku izvrše upis podataka u Registar medija“, poručilo je ministarstvo.

Precizirano je da je reč o novcu koji je dodeljen na ime državne pomoći u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima, kao i o sredstvima koja dobijaju organi javne vlasti.

Kako se navodi, javne sužbe dužne su da u roku 15 dana od dana donošenja odluke o dodeli sredstava mediju, prijave i upišu u Registar medija podatake o dodeljenom novcu.

Pod organima javne vlasti podrazumevaju se državni organi, organi teritorijalne autonomije, lokalne samouprave, organizacije kojima je povereno vršenje javnih ovlašćenja, kao i pravna lica koje osniva ili finansira u celini, odnosno u pretežnom delu Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave, navedeno je u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend