04. mar 2015.

Pomoćnik direktora smenjen uživo u programu

Sasa-ZivicPomoćnik direktora niškog Kliničkog centra doživeo je da ga direktor smeni u živom televizijskom programu. Saša Živić imao je tu nesreću da njegov nastup u jutarnjem programu lokalne televizije prati direktor Zoran Radovanović

Ranoranioci su mogli da u Jutarnjem programu niške televizije čuju šta o stanju u zdravstvu misli pomoćnik direktora Kliničkog centra.

„Kako je organizovano zdravstvo? Aleksandar Vučić je rekao da zna jednog partijskog direktora. Ja ih znam pedeset. Jedini način da danas u Srbiji dobijete nešto za pacijente jeste da vam pokloni neko. Znate kolike su bile investicije Ministarstva zdravlja u 2014. godini? Nula dinara“, rekao je u jutarnjem programu Saša Živić, smenjeni pomoćnik direktora.

On to sme da misli, ali ne i da javno o tome govori, kaže direktor, koji je posle ovih izjava brzo reagovao i sam se uključio u program i smenio ga – uživo.

„Ono što ste čuli malopre od mog, do pre petnaest minuta pomoćnika, dobar deo podataka nije tačan“, reči su Zorana Radovanovića, direktora Kliničkog centra.

Živić misli da je smenjen zbog pritiska iz ministarstva. Za manje od mesec dana – dva puta. Najpre iz UO sokobanjske bolnice, jer je ukazivao na to da je direktorki, koja je član SNS, istekao i treći mandat, a da je, uprkos brojnim primedbama, ona nesmenjiva.

Radovanović uverava da je odluka samo njegova i jednom od svojih najbližih saradnika zamera kritike, jer je, kaže, za Kliničkim centrom najuspešnija godina.

Više informacija saznajte u video prilogu Gordane Bjeletić.

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend