17. maj 2016.

Pomozimo devetogodišnjoj Teodori – potrebni davaoci krvi

Teodora Vranješevic

Teodora Vranješević

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva koleginice i kolege i sve zainteresovane sa 0 RhD pozitivnom krvnom grupom da pomognu u lečenju devetogodišnje Teodore Vranješević iz Kragujevca

Teodora boluje od leukemije i u narednih godinu dana biće joj potrebni trombociti davalaca sa 0 RhD pozitivnom krvnom grupom.

Teodorini roditelji, dopisnik „Kurira“ Bogdan Vranješević i njegova supruga Nataša pozvali su sve koji žele da pomognu, a imaju ovu krvnu grupu da im se jave slanjem kontakta u inboks na FB stranici ili na telefon 064/194 99 36, kako bi formirali bazu davalaca koji će Teodori biti na raspolaganju u narednih godinu dana. Prednost imaju ljudi sa područja Kragujevca i Beograda, gde se Teodora leči.

“Mi smo odlučni da je izlečimo i verujemo da ćemo tu bitku dobiti zahvaljujući znanju lekara koji našu kćerku leče na Institutu za majku i dete „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu, zahvaljujući Teinoj volji da se izbori sa opakom bolešću i našoj, roditeljskoj snazi da istrajemo na teškom putu! Ipak, URGENTNO nam je potrebna i pomoć dobrih ljudi, koji su radi da daju krv! Teodori će u narednih godinu dana biti potrebni trombociti davalaca sa 0 RhD pozitivnom krvnom grupom. Oni moraju da budu zdravi, da nemaju hipertenziju (visok pritisak), neku virusnu infekciju, čak ni kijavicu u danima pred davanje krvi!”, napisali su Bogdan i Nataša Vranješević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend