21. avg 2014.

Povodom napada na BIRN Srbija reagovala i medijska udruženja

birnlogoNajnovije pisanje dnevnog lista Informer o tome da je Aleksandar Vučić otkazao svoj odmor na Borskom jezeru zbog toga što su sobu do njegove iznajmili novinari BIRN-a i CINS-a radi “špijuniranja”, izazvalo je mnoge reakcije u javnosti. Medijska udruženja osudila su ponašanje novinara ovog lista.

“Mislimo da je to skandalozno i da je to izmišljotina. Nepojmljivo je da se istraživački novinari nazivaju špijunima od strane njihovih kolega”, rekao je, u razgovoru sa novinarom “Balkan Insight”, Svetozar Raković, generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije. On je dodao i da je to neprofesionalno jer je u pitanju bavljenje ozbiljnim temama i opasnim poslom.

Slično mišljenje dele i u Udruženju novinara Srbije.
“Informer mora da ima dokaze da je to tačno”, kaže Nino Brajović, generalni sekretar UNS-a.

Iz Vlade Srbije niko nije mogao da potvrdi informaciju da je ovo pravi razlog premijerovog otkazivanja odmora.

“Nemam informaciju da je neko iz Vlade zaista razgovarao sa Informerom”, rekao je Milivoje Mihajlović, direktor Kancelarije za odnose s medijima Vlade Srbije.

Ove navode demantovala je i Dragana Obradović, direktorka BIRN Srbija.
“Niko nije išao u Bor da špijunira premijera. To je smešna tvrdnja, s obzirom na to da su I BIRN I CINS daleko od tabloidnog novinarstva”, naglasila je Obradovićeva.

Podsetimo, niz napada na BIRN Srbija usledio je nakon pisanja o nacrtu ugovora između Vlade Srbije i kompanije “Etihad Airways” koje možete pročitati na www.javno.rs

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend