03. nov 2014.

Pred investitorom samo „odabrani“ novinari

leskovacZa pompezno najavljivani susret američkog biznismena sprskog porekla Slobodana Pavlovića koji je navodno zainteresovan da kupi „Porečje“ iz Vučja i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića poziv su dobili samo pojedini mediji.

Portparol gradonačelnika Sanja Conić tvrdi da niko od novinara nije pozvan „po želji investitora“ i da ne zna kako su dopisnik Tanjuga Bratislav Ilić i ekipa lokalne TV „Protokol K1“ saznali za taj događaj.

Neki novinari su došli do informacije. To ti često uspeš, i to je to… – odgovorila je Conić novinaru Južnih vesti. Činjenica da su bitnom sastanku prisustvovali samo novinari bliski gradonačelniku Goranu Cvetanoviću izazvala je oštre reakcije ostalih predstavnika medija.

Zašto je pojava tako važnog i bogatog investitora iz Amerike sakrivena od ostalih novinara i medijskih kuća, odnosno od poreskih obveznika? Da nije, možda, na tom sastanku bilo i nečega što javnost nije smela da čuje, pa su izabrani samo novinari od poverenja? – pita Dragan Marinković, novinar TV Leskovac.

Zašto je pojava tako važnog i bogatog investitora iz Amerike sakrivena od ostalih novinara i medijskih kuća, odnosno od poreskih obveznika? Da nije, možda, na tom sastanku bilo i nečega što javnost nije smela da čuje, pa su izabrani samo novinari od poverenja?

Dugogodišnja dopisnica agencije BETA i Blica Milica Ivanović izražava strah da lokalna vlast deli novinare „na podobne i nepodobne“, a da bi sa tom praksom moglo da se nastavi i ubuduće.

Na jednoj strani su oni koji rade za medije bliske gradonačelniku i koji ne primećuju realnost u Leskovcu, a na drugoj je grupa novinara, koja je doduše u manjini, koja pokušava da u uslovima u kojima se radi i živi izveštava objektivno – kaže Ivanović.

U „Porečju“ iz Vučja, koje se bavi preradom voća i povrća i ima kvadratne kilometre plantaža, nekada je radilo oko hiljadu radnika. Fabrika je privatizovana marta 2011. godine, ali je već oktobra 2012. raskinuta zbog nepoštovanja ugovora o kupovini. Od tada je preduzeće u stečaju.

Cvetanović i Pavlović Nepoznat ishod sastanka

Za sada nema zvaničnih informacija o rezultatu sastanka prvog čoveka Grada i američkog biznismena.

Na sajtu Leskovca objavljena je samo štura informacija da su gradonačelnik i gost iz Čikaga „razgovarali o mogućoj saradnji kroz jačanje partnerskih i prijateljskih odnosa“.

U tekstu se citira i izjava gradonačelnika Cvetanovića koji se „nada se da je ovo početak saradnje između grada Leskovca i gospodina Pavlovića, ali se ne navode detalji.

Podsetimo, ovaj susret u Leskovcu je usledio nakon nedavne posete delegacije Grada Leskovca Čikagu.

Nedeljama unazad je gradonačelnik Cvetanović najavljivao da će ovaj američki investitor doći u „Porečje“ i oživeti uništenu privredu Porečjanskog kraja.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend