05. okt 2015.

Predstavljena knjiga „Vučić i cenzura“

srdjan-skoro-vecernje-novosti-rts1Knjiga „Vučić i cenzura“ Srđana Škora, koja je u ponedeljak uveče predstavljena u Pres centru Udruženja novinara Srbije, sadrži 42 teksta, koja je autor u poslednjih godinu dana objavljivao na svom blogu, i 22 karikature Predraga Koraksića Coraxa

Škoro, koji je prošle godine smenjen sa funkcije šefa deska Večernjih novosti, rekao je da je knjigu nazvao „Vučić i cenzura“ zato što su to „dve čarobne reči koje izazivaju neverovatan osećaj kod ljudi, neku nelagodu“.

Uvek se pitam odakle ljudima energije da se toliko plaše.Potroše silnu energiju na strah i to nepotrebno. Odakle im hrabrosti za toliki kukavičluk, upitao je Škoro.

Škoro je istakao da ovu knjigu ne sme da prodaje nijedna knjižara, a odbijaju da je prodaju i kolporteri.

Zato sam ja odlučio da sa mojim distributerom iz „Partenona“ od sutra nudimo knjigu apotekama. Možda je to pravo mesto za ovu knjigu, kao neki melem protiv cenzure, rekao je Škoro.

Govoreći o cenzuri u medijima, novinar Dragoljub Petrović je ocenio da ljudi pogrešno tumače da je to cenzura.

Mislim da je to više neka diktatura nad medijima, odnosno diktatura nad medijskim sadržajima, rekao je Petrović.

On je rekao da je Škoro, za one koji su pratili medije poslednjih 20 godina, poznato ime u novinarstvu.

Novinar Olja Bećković rekla je da je ono što je Škoro zapisao u knjizi dokaz kolika je cenzura, kao i da je on zabeležio ono što niko ne pita i što je bilo normalno da neko pita.

Bećković je rekla da nas Škoro, između ostalog, podseća na to ko je tražio da se raketama koje nemamo gađaju evropske prestonice.

To se više ne pita zato što je to postalo nevaspitano. Ne podsećaj premijera na prošlost. On nema prošlost, on ima samo budućnost, istakla je Bećković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend