14. sep 2016.

PRESSEK – novi kragujevački informativni portal

pressekNovi sajt će objavljivati informacije iz centralne Srbiju, posebno sve one važne teme koje ne dobijaju prostor u nacionalnim medijima

Grupa kragujevačkih novinara pokrenula je informativni veb magazin www.pressek.rs, koji će pokrivati događaje iz centralne Srbije. Osnivači sajta najavljuju da će čitaoci kroz analize, članke, reportaže, intervjue i istraživanja uvek moći da dobiju informaciju više.

Redakciju čini ekipa iskusnih novinara – Marija Obrenović, Miroslav Čer, Violeta Glišić, Katarina Senić i fotoreporter Milorad Jevtović.

– Na ovaj korak smo se odlučili želeći da pišemo o temama koje najčešće ne nalaze put do nacionalnih medija. Bavićemo se, pre svega, lokalnim temema, a namera nam je da informacije na našem portalu budu jasne i proverene. Radićemo odgovorno i u skladu sa novinarskim kodeksom, kaže urednik portala Miroslav Čer.

Pressek.rs je, prema rečima urednika, namenjen čitaocima koje ne zanima kako žive junaci tabloida, već sopstveni i život njihovih sugrađana.

1 komentar za: “PRESSEK – novi kragujevački informativni portal

  1. Slavoljub Djordjevic

    Poštovana/i,

    u ime Nacionalne koalicije za decentralizaciju i Roma Centra sa zadovoljstvom vas pozivamo da zabeležite ulučnu akciju i otvorenu debatu koju ćemo organizovati u Kragujevcu, Kralja Petra I (pored Cafe poslastičarnice Peron) 14. septembra 2018. god. Aktivnosti se sprovode od 11 do 14 časova, a otvorena debata od 12 do 13 časova kako bismo razgovarali o unapređenju aktuelnog izbornog sistema.

    Građani okupljeni oko inicijative “Biram koga biram” sprovode svoje akcije kroz mrežu udruženja okupljenih oko Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD). Inicijativa uključuje i eksperte u oblasti izbornog prava, kao i poslanike koji dele vrednosti naše inicijative.

    Otvorena debata je jedna od aktivnosti koju organizujemo u okviru Busa izborne reforme kojim ćemo obići gradske trgove u osam gradova kako bismo razgovarali sa građanima o aktuelnom izbornom sistemu ali i o temama koje su bitne za građane Grada Kragujevca.

    Podršku inicijativi za promenu izbornog sistema Biram koga biram pružilo je 20 000 građana potpisom Deklaracije, više od 40 poslanika vladajućih i opozicionih političkih partija, veliki broj eksperata u oblasti izbornog prava kao i predstavnika civilnog društva.

    Nadamo se da ćete prepoznati važnost ove teme i da ćete se odazvati našem pozivu.

    Srdačan pozdrav,
    Slavoljub Djordjević
    Roma Centar
    Atinska 20/11, Kragujevac
    Mob: 00 381 64 61 84 302
    office@romacentar.rs
    slavoljubdjordjevic.kg@gmail.com
    http://www.romacentar.rs

    10. сеп 2018. at 14:56

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend