14. sep 2016.

Lazović: Prvo medijski linč, onda pretnje nasiljem

lazovicPredstavnici Inicijative „Ne davimo Beograd“ podneće tužbu protiv dnevnog lista Informer zbog brojnih negativnih tekstova koje je o njima objavio ovaj provladin tabloid, saznaje Danas

„Patka žuta, a keš prljav! Evo kako šiptarski lobisti plaćaju vođu ‘patkara’ Radomira Lazovića!“, „Otkrivamo! Šiptar plaća ‘žutu patku’: Haki Abazi, direktor ‘Rokfeler fondacije’ daje milione za haos u Srbiji!“, „Robija?! Tužilaštvo istražuje divljanje ispred gradske Skupštine, šefu ‘patke’ preti pet godina zatvora“, „Po nalogu Višeg javnog tužilaštva ispitan član inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Simon Simonović, koji je u megafon vikao: Razbili smo nos policajcu“.

Ovo su samo neki od skandaloznih naslova u Informeru koji praktično pozivaju na linč predstavnika Inicijative – Radomira Lazovića, Simona Simonovića i Dobricu Veselinovića.
Lazović za naš list ukazuje da su ugroženi svi oni koji kritički javno govore protiv vlasti.

– Pozivamo sve koji su na udaru Informera, RTV Pink i Studija B da ne ćute, da se ne plaše i da se suprotstave ovoj fabrici laži. Ova atmosfera medijskog linča uvod je zapravo u mnogo opasnije pretnje i pritiske koji dolaze čak i od narodnih poslanika – ističe Lazović. On dodaje da je u pitanju mašinerija koja se okomi na svakoga ko se drzne da iznese kritike na račun vlasti.

– Prvo medijski pripreme teren nazivajući vas izdajnicima, plaćenicima, rušiteljima države, a onda nastupaju pretnje nasiljem, tužbe i slično. Novinari koji profesionalno izveštavaju možda najbolje znaju kako to izgleda, ali to se dešava i nezavisnim telima, Rodoljubu Šabiću i Saši Jankoviću, to se dešava svima koji se drznu da postavljaju pitanja na koja oni nemaju odgovor. S druge strane, tužilaštvo već pet meseci ćuti o rušenju u Savamali. Zato inicijativa Ne davimo Beograd 29. septembra poziva građane na novi protest – naglašava Lazović.

Protest će biti održan u 18 časova ispred Skupštine grada Beograda, a zbog nelegalnog rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala. Član Inicijative Dobrica Veselinović kazao je da je jedan od povoda za protest što se i posle pet meseci ne znaju počinioci niti ima ikakve političke odgovornosti ljudi zbog nelegalnog rušenja, a slučaj je i posle protesta građana i reakcija javnosti još uvek u istražnom postupku.

Zahtevi Inicijative ostaju isti – procesuiranje krivaca i ostavke gradonačelnika Beograda Siniše Malog, predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikole Ristića.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend