23. jan 2015.

Pretnje Kuriru: Ubili smo Ćuruviju, sada ste vi na redu!

dr-ramirez-tomislav-nikolic-kurir-pretnje-kuriru-vlasnik-kurira-redakcija-k-1421879088-609892Dva pisma: Nepoznata osoba, potpisana kao Dr Ramirez, nezadovoljna našim tekstovima o predsedniku, ozbiljno preti. Tvrdi da će se predati nakon izvršenja kazne nad nekim od novinara

Nepoznata osoba, koja se predstavila kao Dr Ramirez, uputila je ozbiljne pretnje smrću vlasniku dnevnog lista Kurir i urednicima i novinarima našeg lista!

Potpisnik dva pisma koja su stigla na adresu redakcije kao razlog „nesavladive mržnje“ naveo je naše pisanje o predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, koje mu se nije dopalo.

– Moja mržnja je dostigla nekontrolisane razmere. Ako ne prestanete da nas izazivate vašim seljačkim pričama i slikama o predsedniku Srbije, mnogo će vam biti žao.  Ubili smo Ćuruviju jer je pravio nered i potpaljivao podele, a sada ste vi na redu. Sad je jasno zašto su vas hrvati toliko mrzeli. Oni su jedini znali kako treba sa vama, batina, sekira i nož! – navodi se u pretećem rukopisu.

dr-ramirez-tomislav-nikolic-kurir-pretnje-kuriru-vlasnik-kurira-redakcija-k-1421879070-609894U dva pisma, adresirana na vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i glavnog urednika Milana Lađevića, Dr Ramirez navodi da je ozbiljan i da već uveliko radi na ostvarivanju svojih planova.

– Pre neki dan bio sam u neposrednoj blizini jednog od vas, ali to su bile samo probe. Ne izazivajte me – navodi se u pismu koje je napisano rukom.

Koliko je ozbiljan u svojoj nameri, Dr Ramirez objašnjava i činjenicom da ima dosta godina i da nema šta da izgubi. Kako navodi, posle izvršenja „kazne“ nad nekim od urednika ili novinara, sam će se predati.

– Predaću se s ponosom i mirom, jer sam nešto dobro i ja uradio za moju Srbiju!

Iako nije otkrio kad planira da izvrši zločin koji najavljuje na nekoliko strana, on je kazao da poseduje puno oružja.

– Više vas neću upozoravati. Imam puno godina, a i oružja. Rešio sam da vam se osvetim za sve uvrede na račun mog naroda i predsednika – piše očigledno veoma opasan čovek.

Prijava policiji

Osim pisanja o predsedniku Nikoliću, potpisniku pretnji zasmetalo je i naše izveštavanje o Radošu Bajiću i tome kako je dobio ogroman novac iz budžeta Grada Kragujevca za snimanje svojih serija.

Redakcija Kurira obavestiće danas nadležne državne organe o pretnjama koje smo dobili.

Šta je Kurir pisao

  • januar 2015 – Tomislav Nikolić odlučio je da ukine letove aviona i helikoptera iznad rodne Bajčetine
  • decembar 2014 – Fondaciju Dragice Nikolić finansiraju stranci čija imena niko ne želi da otkrije
  • decembar 2014 – Prva dama na garderobu potrošila oko 50.000 evra jer nikad ne ponavlja istu odevnu kombinaciju
  • septembar 2014 – građane Srbije petodnevno putovanje predsednika i njegove delegacije u Njujork koštalo 120.000 $

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend