22. avg 2015.

Pretnje smrću novinaru iz Bele Crkve

stefan-cvetkovic-wide-jpg_660x330Novi Sad – Slobodni novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio je danas da je u poslednjih desetak dana primio veliki broj pretnji smrću njemu i njegovoj porodici.

Cvetković je za agenciju Beta rekao da su pretnje počele nakon što je premijeru Aleksandru Vučiću na konferenciji za novinare u Vladi Srbije 7. avgusta, postavio pitanje o istragama u vezi sa zloupotrebama u Fondu za kapitalne investicije Vojvodine.

„Istog popodneva dobio sam prvo anonimne ‘prijateljske sugestije’ da ne bi trebalo to da ‘čačkam’, da mogu da imam problema zbog toga. Kasnije počinju stalne pretnje putem interneta i telefonom. Prete mi klanjem, ubistvom, lomljenjem kičme, ubistvom deteta, odsecanjem jezika, lomljenjem prstiju“, kazao je Cvetković.

Prema njegovim rečima, pretnje su eskalirale nakon što su 13. avgusta uhapšene četiri osobe, koje su osumnjičene za zloupotrebe u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Cvetković je dodao da mu pretnje najčešće stižu sa telefonskih brojeva iz Novog Sada ili iz inostranstva, kao i sa više profila sa društvene mreže Fejsbuk.

On je ocenio da iza pretnji ne stoje političke partije već oni koji „nemaju partiju, već se bave pljačkama“.

Stefan Cvetković je rekao da je o svemu obavestio policiju.

 Foto: facebook.com/stefan.cvetkovic 
Preuzeto sa: RTV

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend