25. maj 2015.

Prijava zbog pretnji novinarki B92

Novinarki B92 Sanji Ignjatović Eker tokom vikenda telefonom su upućene pretnje

B92 je odlučio da, umesto da o tome obavesti javnost, prvo slučaj prijavi policiji.

Danas se oglasila novosadska policija, a u saopštenju se navodi da će pripadnici MUP-a podneti krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnje devojke iz Futoga, zbog sumnje na krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Nakon sastanka sa načelnikom policije Novog Sada Sinišom Radakovićem, Veran Matić, glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92, izrazio je zadovoljstvo brzom i efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Odmah pošto smo saznali za pretnje našoj novinarki u nedelju ujutro, prijavili smo sadržaj pretnji i sve relevantne činjenice koje bi mogle dovesti do osoba koje su uputile uznemirujuće pretnje. Pripadnici policije i tužilaštva hitno su reagovali, što ovakve situacije i iziskuju, osumnjičeni su privedeni i protiv jedne osobe je podignuta krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti. Mislim da je ovo poželjni model urgentne reakcije kada su u pitanju pretnje upućene novinarima, kako bi se uspešno utvidio počinilac i kako bi tužilaštvo moglo da reaguje, i kako bi se obezbedilo da i pored pretnji, zahvaljujući efikasnoj reakciji, novinar može bez straha da nastavi da radi svoj posao“, naveo je Matić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend