25. maj 2015.

Prijava zbog pretnji novinarki B92

Novinarki B92 Sanji Ignjatović Eker tokom vikenda telefonom su upućene pretnje

B92 je odlučio da, umesto da o tome obavesti javnost, prvo slučaj prijavi policiji.

Danas se oglasila novosadska policija, a u saopštenju se navodi da će pripadnici MUP-a podneti krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnje devojke iz Futoga, zbog sumnje na krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

Nakon sastanka sa načelnikom policije Novog Sada Sinišom Radakovićem, Veran Matić, glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92, izrazio je zadovoljstvo brzom i efikasnom akcijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Odmah pošto smo saznali za pretnje našoj novinarki u nedelju ujutro, prijavili smo sadržaj pretnji i sve relevantne činjenice koje bi mogle dovesti do osoba koje su uputile uznemirujuće pretnje. Pripadnici policije i tužilaštva hitno su reagovali, što ovakve situacije i iziskuju, osumnjičeni su privedeni i protiv jedne osobe je podignuta krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti. Mislim da je ovo poželjni model urgentne reakcije kada su u pitanju pretnje upućene novinarima, kako bi se uspešno utvidio počinilac i kako bi tužilaštvo moglo da reaguje, i kako bi se obezbedilo da i pored pretnji, zahvaljujući efikasnoj reakciji, novinar može bez straha da nastavi da radi svoj posao“, naveo je Matić.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend