13. mar 2016.

Pripadnici četničkog pokreta udarali ekipu N1

napad N1Pripadnici ravnogorskog pokreta su u okolini Višegrada napali ekipu N1

Ekipa N1 je oko pola 2 stigla u Draževinu, gdje se u jednom šatoru održavao ručak povodom 70 godina od hapšenja četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Naša ekipa je prišla putu koji vodi do šatora, u kojem su se nalazili mlađi momci u crnim odijelima i pripadnici Ravnogorskog pokreta. „Pitali smo ih da nam daju izjave, na šta su nas pitali odakle dolazimo, i kada smo rekli da smo iz Sarajeva, kazali su kako ne mogu davati izjave. Stariji gospodin je tada prišao te tražio legitimaciju. Pokazali smo lične karte i onda je rekao da ne možemo snimati. Kada smo pitali zašto, rekao je samo da jednostavno ne možemo“, kazala nam je reporterka N1 Adisa Ibrahimović.

Nakon toga su se odmakli na drugi put te su odlučili da snime par kadrova iz daljine. „Napad se desio tako da nismo to ni primijetili. Pojavio se stariji čovjek visok dva metra i zaletio se na snimatelja Alena i počeo ga udarati kamerom po glavi. Prišla sam i govorila i molila ga da to ne radi, onda se okrenuo prema meni i počeo me udarati mikrofonom po glavi. Kada mu je ispao mikrofon, okrenuo se prema snimatelju i potrčao s njim. Prišao nam je i drugi, također stariji čovjek i govorio strašne stvari. U to se uključila i jedna žena“, govori Ibrahimović.

No, na sreću, spasili su ih momci iz Srbije. „Momci iz Srbije su poletjeli prema nama i počeli da nas brane i da nas guraju od čovjeka i utrpali su nas u auto, nakon čega su počeli i drugi da dolaze. Napravili su nam prostor da odemo i kroz prozor su nam se izvinili i rekli da im je žao što se to desilo, da to nije stav njih i da je to djelo pojedinca i da to nikad ne bi uradili“, kazala nam je reporterka N1 vidno potresena.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

 Foto: N1 

1 komentar za: “Pripadnici četničkog pokreta udarali ekipu N1

 1. svetlanast.

  Kada katastrofalno reformisano pravosudje preuzme ulogu istorije i istoricara, onda nije cudo sto se pojave i sledbenici takve, naopake politike.
  Ministar pravde organizuje docek haskom optuzeniku i nudi ga za primer buducim geleracijama.
  Draza, pa Nedic, pa Milosevic, mozda ce OVI stici i do Kraljevica Marka
  Sta bi se desilo u Evropi kada bi svi /nestrucni/ poceli da sude istoriji?
  Srbija mimo civilizovanog sveta, u svemu.

  14. мар 2016. at 11:32

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend