15. jun 2016.

Prisilno obustavljen program RTV VK

TV-635x300Zbog nedostatka električne energije onemogućeni da plasiraju svoje sadržaje

Regionalna Radio-Televizija VK u ponedeljak popodne ostala je bez struje, prilikom proslave svog 19. rođendana u prostorijama studija u Kikindi, saopšteno je iz te televizije.

Osnivač RTV VK Zoran Milešević ocenio je u saopštenju da je reč o još jednom vidu pritisaka na uređivačku politiku VK kuće i da nije slučajno da je program nasilno obustavljen baš prilikom pripremanja specijalnog programa, nakon što je VK počeo da podseća na svoj istorijat i borbu koju je vodio protiv Miloševićevog režima do 2000. godine, kao i na probleme i pritiske koje trpi od strane aktuelne vlasti na čelu sa SNS, čiji rukovodioci otvoreno ignorišu VK prilikom poziva na javne događaje u organizaciji Javnog preduzeća Kikinda.

U saopštenju se objašnjava da su novinarima koji su pokušali da prijave kvar dispečeri lokalne Elektrodistribucije spustili slušalicu, a da je ekipa, koja je nakon više telefonskih poziva izašla na teren, utvrdila da je reč o kvaru ulja u trafostanici unutar zgrade hotela Narvik u kojem je VK zakupac prostora.

“Međutim, iz uprave Narvika kažu da su 2008. i 2009. prilikom pokušaja da dokažu vlasništvo i uzmu ključeve od trafostanice odbijeni, jer je EPS ostao na stanovištu da je to njihovo vlasništvo. Sada, kada su utvrdili kvar, saopštili su da je za trafostanicu nadležan Narvik, te da rukovodioca Elektrodistribucije kontaktiraju sutra, kada dođe na posao”, istakli su u RTV VK.

Ta televizija ne emituje ni TV ni radio signal, jer je zbog nedostatka električne energije ostala bez mogućnosti da plasira svoje sadržaje.

Kako su istakli, i radio i TV VK poseduju regionalne licence za emitovanje programa koje su produžene na novi osmogodišnji period od strane REM i važe do juna 2024. godine.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend