22. sep 2015.

„Privatizacija medija gotova do 31. oktobra“

mirkovic priv medijaDržavni sekretar Saša Mirković izjavio je da će proces povlačenja države iz vlasništva u medijima biti završen do 31. oktobra, kako je i predviđeno zakonom

Mirković koji je danas govorio na panelu o slobodi medija na konferenciji o ljudskim pravima u Varšavi, rekao je da je predsedavanje Srbije OEBS-u koincidiralo sa primenom medijskih zakona.

Govoreći o modelu projektnog finansiranja Mirković je rekao da je ove godine država Srbija, odnosno Ministarstvo kulture i informisanja postalo najveći donator medijskih sadržaja, naglasivši da je važno što je o raspodeli tih sredstava odlučuje i struka.

Mirković je učesnike skupa podsetio i da je Srbija kao predsedavajuća OEBS organizovala skup o bezbednosti novinara čime je pokazala koliku važnost pridaje ovom pitanju.

Mirković je rekao da će Minstarstvo kulture i informisanja ;nastaviti konstruktivni dijalog sa OEBS-ovom Kancelarijom za slobodu medija, ocenivši da je ta saradnja značajno unapeđena.

Period srpskog predsedavanja OEBS-u bio je pravi momenat da pokažemo kako konstruktivno možemo da sarađujemo, rekao je Mirković.

Sloboda medija i izražavanja jedna je od glavnih tema dvonedeljne konferencije o ljudskim pravima koju je organizovala Kancelarija OEBS za ljudska prava i demokratske institucije (ODIHR).

 Foto: Medija Centar Beograd 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend