14. okt 2015.

Privatizacija RTV Kovačice ipak raspodelom besplatnih udela zaposlenima

rtv kovacicaAgencija za privatizaciju najzad je, iz petog puta, prihvatila dokumentaciju Radio-televizije opštine Kovačica, tako da će ovaj medij ipak biti privatizovan raspodelom besplatnih udela zaposlenima bez naknade

„Posle skoro mesec dana i niza pokušaja, RTV Kovačica je uspela da preda dokumentaciju Agenciji i sada čekamo da se sprovede proces prenosa kapitala zaposlenima bez naknade“, rekao je za UNS direktor RTV Kovačica Jan Litavski.

Kako kaže Litavski, Agencija im je četiri puta odbijala dokumentaciju zbog različitih proceduralnih i gramatičkih grešaka, ali su iz petog puta uspeli da je predaju.

„Još uvek nismo dobili odgovor od Agencije kakva će biti dalja procedura“, rekao je Litavski.

RTV Kovačica ima 18 zaposlenih, od kojih četvoro ima pravo na besplatne akcije.

„U redakciji je napeta situacija jer ceo ovaj postupak predugo traje, a čak se pričalo i da ćemo biti ugašeni“, zaključio je Litavski.

Podsećamo, Radio-televizija opštine Kovačica raspisala je javni poziv za upis akcija, pripremila dokumentaciju sadašnjih i bivših zaposlenih, izvršila upis akcija i sprovela sve druge postupke dobijene u uputstvima Agencije, ali je problem nastao u Agenciji za privatizaciju koja nije želela da im prihvati dokumentaciju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend