12. okt 2015.

Prodat Radio Barajevo, za Radio Odžake nema zainteresovanih

ag za privatizacijuNa današnjem javnom nadmetanju u Agenciji za privatizaciju prodat je Radio Barajevo, dok za Radio Odžake ni u drugom krugu nije bilo zainteresovanih kupaca. Nove uslovne vlasnike dobili su i nedeljnik “Glas Podrinja” i RTV Trstenik

Doris Aćimović kao jedini zainteresovani kupac postala je danas uslovni vlasnik Radio Barajeva za 11.720 evra. Aćimović je nedavno je kupila i Radio Valjevo za 17.400 evra.

Kako je UNS-u rekao direktor Radio Odžaka Zoran Lukić, na današnjem nadmetanju nije bilo zainteresovanih za ovaj medij.

“Ni u drugom krugu nije se pojavio kupac. Za sada nam ostaje da se privatizujemo raspodelom akcija zaposlenima bez naknade. Čekamo dalja uputstva Agencije kako da sprovedemo ceo proces. Znam da ima nekoliko sadašnjih i bivših zaposlenih koji imaju pravo na akcije, ali ne znam tačno koliko ih je. U Radio Odžacima trenutno ima četiri zaposlena”, kaže Lukić.

Novi (uslovni) vlasnik nedeljnika „Glas Podrinja“ iz Šapca u petak je postala firma „In tehnik“ d.o.o. iz Šapca koja je ovaj medij kupila po početnoj ceni od 184.598,47 evra.

Za „Glas Podrinja“ iz Šapca u drugom krugu privatizacije stigle su dve ponude – konkurent firmi „In tehnik“ d.o.o  bio je Aleksandar Živanović, kupac RTV Šapca.

U nadmetanju za RTV Trstenik između konzorcijuma zaposlenih i Radoice Milosavljevića, cenu od 121.000 evra izlicitirao je konzorcijum i postao novi uslovni vlasnik ovog medija.

S obzirom na to da je početna cena u drugom krugu iznosila 21.741,71 evra, konzorcijum je ponudio skoro šest puta višu cenu.

Podsećamo, rok za okončanje privatizacije medija je 31. oktobar.

Nove vlasnike je do sada dobilo 33 od 50 medija za koje je Agencija za privatizaciju raspisala Javne pozive.

Kapital medija koji do kraja oktobra ne bude privatizovan, pripašće zaposlenima bez naknade ili će ti mediji biti ugašeni.

Agencija za privatizaciju je sa novim vlasnicima do sada potpisala dvanaest Ugovora o prodaji medija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend