12. mar 2016.

Prostitucija uživo u „Parovima“ pred Tužilaštvom

danijela_poplicanovic_instagramPosle priznanja Danijele Poplićanović, učesnice rijalitija “Parovi”, da je za seks sa Zmajem od Šipova dobila novac od produkcije rijalitija, tužilaštvo razmatra da li će reagovati

– Pratimo sve što se dešava u rijaliti programima, više puta smo i reagovali po službenoj dužnosti. U konkretnom slučaju još nismo odlučili kako ćemo da postupimo – kažu za “Blic” u Trećem osnovnom tužilaštvu. Tužilaštvo, naime, može da reaguje samostalno, po službenoj dužnosti, ne čekajući da neko podnese krivičnu prijavu. Stvar bi, kažu, bila mnogo jasnija ukoliko bi se pojavio bar još jedan svedok koji bi potvrdio njenu priču, ili ako bi postojao pisani trag ugovorenog “posla”.

Danijela je izjavila da je dobila novac od produkcije rijalitija “Parovi” za seks sa Zmajem, dodajući da bi “ponovo ušla u Parove i spavala sa njim, ali i sa bilo kojim drugim muškarcem ako dobro plate!”.

Ako bi se ispostavilo da je njena izjava tačna, a Danijela Poplićanović čak tvrdi da je dobila mnogo više od 1.500 evra, što je suma sa kojom javno spekuliše i ona, ali i njen “partner” Ilija Grahovac (Zmaj od Šipova), mogli bi da budu kažnjeni po Zakonu o javnom redu i miru zatvorom od 30 do 60 dana ili novčano 50.000-150.00 dinara.

Mnogo gore bi, međutim, prošao organizator, odnosno pokrovitelj celog posla, koji bi mogao i krivično da odgovora.

– Ako bi se ispostavilo da je sve što se govori tačno, u pitanju bi bilo krivično delo navođenja i podsticanja na prostituciju, za šta je predviđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina – kaže za “Blic” beogradski advokat Milorad Panjević.

Jedan od čelnih ljudi “Hepi televizije“ Milomir Marić za “Blic” demantuje sve navode učesnice rijalitija koji se emituje na toj televiziji.

– Danijela je svojevoljno ušla u “Parove” i svojevoljno imala seks sa Zmajem, kao što je pre toga bila sa Gastozom. Danijela je rekla kako je dobila 1.500 evra zato što je bila ljuta na Zmaja, misleći da će je on podržati da pobedi u “Parovima”, ali nije. Zar mislite da bi joj neko dao toliki novac samo za seks? Da li znate koliko to košta? Ako ne znate, pitajte ispod beogradskog Plavog mosta. Ne više od 50 do 100 evra. Znate li vi u kojoj mi zemlji živimo? – uputio nas je Marić.

Na naše pitanje da li to znači da je Danijela “ista kao te ispod ‘Plavog mosta’, odgovorio je: “Pa ono šta znam, ja to nisam rekao. Samo kažem da su to cene.”

Danijela Poplićanović se, međutim, drži svoje priče i na pitanje da li je dobila 1.500 evra za ulazak u “Parove” i seks sa Zmajem odgovara: “Ne, ja sam dobila mnogo više za seks sa Zmajem, ali iz privatnih razloga ne mogu da kažem koliko. Pored toga dobila sam i redovan honorar za koji sam potpisala ugovor.”

KAZNE ZA PROSTITUCIJU

Od 50.000 do 150.000 dinara ili zatvor od 30 do 60 dana onome ko se odaje prostituciji, koristi usluge prostitucije ili ustupa prostorije za prostituciju.

Ona, takođe, kaže da nije istina da je Milomir Marić demantovao njenu izjavu.

– Juče smo se našli, i rekao mi je da sve što novine pišu nije istina – kaže Poplićanovićeva.

Podvođenje

Šest meseci do pet godina zatvora i novčanu kaznu dobiće onaj ko navodi ili podstiče drugog na prostituciju ili učestvuje u predaji nekog lica drugome radi prostitucije ili ko putem sredstava javnog informisanja i drugih sličnih sredstava propagira ili reklamira prostituciju. (Čl. 184. Krivičnog zakonika).

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend