10. sep 2015.

Psiholozi: „Rijaliti“ učesnici su za ludnicu a ne televiziju

paroviPonašanje gotovo svih učesnika rijaliti programa dovodi se u vezu sa ludilom. Prema ocenama eksperata iz domena psihologije, gotovo svi učesnici imaju oblike psiholoških obolenja

O učesnicima rijaliti programa kao što su „Parovi“, „Maldivi“, „Farma“, „Velki brat“ razgovarali smo sa uglednim psihoozima iz regiona. Svi zajedno nam govore da većina njih nije za javno televizijsko prikazivanje već za lečenje u duševnim institucijama.

Igor Kovačić psiholog iz Novog Sada tvrdi da je popularni „Zmaj od Šipova“ ili Ilija Grahovac kako mu je pravo ime, tipičan primer osobe koja ima duševno oboljenje. Prema njegovim rečima, „Zmaj“ upravo zbog toga pravi neartikulisane zvukove poput životinje, urla na ostale osobe iz programa, gubi živce i nasrće kada mu nečiji argumenti ne odgovaraju. On napominje da je osoba vidno sklona nasilju i mučenju slabijih od sebe, pa ne čudi što se tereti za silovanje momka iz svog sela.Zabranjeno kopiranje!

Kovačić dalje tvrdi da većina devojaka iz „rijaliti programa“ ima traume iz mladosti ili problema sa seksualnim apetitom, te bi trebale biti podvrgnute psihološkim tretmanima jer imaju tipične siptome „nimfomanije“. On napominje da se do toga dolazi prilikom seksualnog zlostavljanja osoba u ranom periodu u toku detinjstva.

Ante Igmar hrvatski psiholog iz Osjeka sa druge strane tvrdi da je sam koncept ovih emisija psihološki gledano nenormalan, te da su u startu svi učesnici takođe sumnjivog psihološkog zdravlja, jer su uopšte pristali da učestvuju u takvom projektu. On tvrdi da je sramotno da osoba u 21. veku zarad hrane, vode ili malo sna mora da sluša produkciju ovih programa i da izvodi razne eksprimente i usluge kako bi to i dobili.Zabranjeno kopiranje!

Ivana Runđer doktorka i psiholog iz Novog Sada upozorava da građani koji gledaju ove emisije ne mogu sebi da naruše zdravlje, ali da one mogu itekako da utiču na rasuđivanje mlađih osoba koje još nisu formirane kao ličnosti. Po njenim rečima pihološko zdravlje učesnika ne treba ni da se dovodi u pitanje jer je očigledno da su upitanju osobe koje imaju zdravstvenih tegoba.

Runđer takođe dodaje da je većina osoba učesnika ovih programa u najmanju ruku sposobna i da izvši krivično delo, ukoliko dođu do opijata, alkohola ili sličnih supstanci. Ona takođe ističe da produkcija itekako dobro zna ovu činjenicu pa im namerno dodaje alkoholna sredstva kako bi učesnici počeili praviti probleme i tako dizali rejting televizija.Zabranjeno kopiranje!

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend