25. avg 2015.

Radio Šid je prodat po realnoj ceni

Radio Šid LogoProšle sedmice saopšteno je da je Kopernikus iz Niša, koji ima sedište i u Beogradu kupio Radio Šid za 531.000 evra. Suma koja je ponuđena za šidski medij iznenadila je samo one kojima su nepoznati potencijali ove kuće. Mnoge je zbunilo to što je Agencija za privatizaciju postavila početnu cenu manju od 7.000 evra, jer je uzeta u obzir samo knjigovođstvena vrednost Radio Šida

– Nema potencijalnog kupca aukcijske prodaje, koji nije znao koliko vredi Radio Šid sa kablovskom televizijom. Samo kablovska televizija donese 36 miliona dinara ili 300.000 evra. Kopernikus je to znao da ceni, a video je i dalje od toga, šta može u perspektivi da se uradi, o čemu smo već razgovarali – kaže za „Dnevnik” direktor Radio Šida Nikola Vidić.

Danas je domet Radio Šida 50 kilometara. Osim područja Šida, pokriva i Sremsku Mitrovicu. U Kopernikusu planiraju da šire kablovsku televiziju, koja ne pokriva još uvek svih 19 naseljenih mesta šidske opštine. Po rečima Vidića Kopernikus planira da otvori i televizijski studio u Šidu.

– Pre prodaje Radio Šida pozvali smo Nacionalnu službu za zapošljavanje, i krenuli u proces smanjenja broja zaposlenih, da od 24 ostane da radi 14. U kablovskoj televiziji radiće tri osobe, u Radio Šidu četiri novinara, jedan urednik i tri snimatelja tona, plus direktor i dva administrativna radnika. Od preostalog broja radnika devet ih je prihvatilo socijalni program sa otpremninom, a jedan odlazi u penziju – saopštio nam je Vidić.

Što se tiče ostalih programskih detalja i promena, oni će biti saopšteni posle 20. septembra kada Kopernikus preuzima Radio Šid. Dolazak jedne takve medijske kuće i proširenje delatnosti i programa, uticaće da informisanost građana na području Srema, svakako bude bolja nego sada. Otvaranjem TV studija pružiće se šansa za ukidanje monopola nad Sremom, odnosno da se pokriju svakodnevno sve informacije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend