18. nov 2015.

Radoica Milosavljević: Koliko vrediš, toliko zaradiš

radoica milosavljevic foto n1Povodom informacije u prilogu RTV Caribrod iz Dimitrovgrada da je Radoica Milosavljević „vlasnik 11 medija“, Udruženje novinara Srbije (UNS) obratilo se novinarki koja je napravila izveštaj s pitanjem kojih 11 medija je kupio Milosavljević, s obzirom na to da je u javnosti poznato da je postao vlasnik 8 medija

Na to nam je odgovoreno da je Milosavljević, prilikom posete RTV Caribrod, koju je takođe kupio, izjavio da je „vlasnik 11 medija i suvlasnik još 11“.

UNS je pozvao i Radoicu Milosavljevića koji demantuje ovu informaciju i ističe da je „vlasnik osam medija koje je platio i za koje je potpisao ugovore, a da je želeo da kupi još tri“.

Na pitanje UNS-a zašto se opredelio za kupovinu tolikog broja medija i da li smatra da su mediji tržišno isplativi s obzirom na to da ih je platio skoro 300.000 evra, Milosavljević je odgovorio „smatram da jesu tržišno isplativi, ali da kao preduzeća u vlasništvu lokalnih samouprava ovi mediji nisu bili u situaciji da se dokažu na tržištu. Da bi mediji koje sam kupio bili rentabilni, podelio sam ih u dve grupe: proizvodne i komercijalne koji će da prate proizvodnju“.

Milosavljević je, kako kaže, bio zainteresovan za kupovinu još tri medija – RTV Trstenik, RTV Inđiju i Radio Valjevo.

Za kupovinu RTV Trstenik se pojavio kao potencijalni kupac u oba kruga. Ali, po njegovim rečima, namerno su hteli da ga isključe i onemoguće mu kupovinu ove radio-televizije, pa su zato u oba kruga licitirali iznose koje nisu mogli da plate.

Za RTV Inđiju je uplatio depozit, ali je odustao pred samo otvaranje ponuda i depozit preusmerio na kupovinu Radio Valjeva, koji takođe nije završio u njegovom vlasništvu.

Kako je rekao UNS-u, „preusmerio je depozit za kupovinu Radio Valjeva jer mu je bio interesantan kao medijska kuća i uklopio bi se u medije koje je već kupio, pošto smatra da udruženi mediji mogu mnogo više da ostvare od pojedinačnih“.

Na pitanje kako je birao medije koje će da kupi, kaže da se vodio (ne)zainteresovanošću drugih i isključivo je kupovao medije za koje niko nije bio zainteresovan, dok je odustajao od onih za čiju je kupovinu bilo više zainteresovanih. Takođe je uzimao u obzir i povezanost i strukturu zaposlenih u medijima.

„Nisam zadovoljan onim što sam zatekao u medijskim kućama čiji sam postao vlasnik i smatram da dosta mora da se ulaže, pre svega u zaposlene. Treba prvenstveno promeniti svest radnika da moraju da zarade svoje plate, kao i način dosadašnjeg poslovanja medija“, rekao je Milosavljević.

On je istakao da će rado zapošljavati nove radnike, ali ne i one koji su uzeli otpremnine i otišli, jer to ne bi bilo fer prema zaposlenima koji su ostali u tim medijskim kućama.

Na pitanje UNS-a da prokomentariše perspektivu privatizovanih medija, Radoica Milosavljević je odgovorio da je „potez Vlade ispravan put u pogledu privatizacije medija i apsolutno to podržavam“.

„Koliko vrediš, toliko zaradiš“, zaključio je Milosavljević.

Podsećamo, Radoica Milosavljević je postao vlasnik Televizije Pirot, Radio-televizije Brus, RTV Pančeva, RTV Kragujevca, RTV Kruševca, TV Požege, Centra za informisanje Novi Kneževac i RTV Caribrod iz Dimitrovgrada.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend