24. nov 2015.

REM usvojio obavezujuće uputstvo za rijaliti programe

goran_karadzic_rem_mcrsPredsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Karadžić izjavio je da je to telo danas usvojilo tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa

Kako je Karadžić kazao za agenciju Beta, sada sledi javna rasprava o tom dokumentu.

„Uputstvo će, kada stupi na snagu, biti obavezujuće. Počinje javna rasprava koja treba da traje najmanje 15 dana, posle toga uputićemo ga na mišljenje Ministarstvu kulture i informisanja i kada usvojimo onda će svi morati da ga poštuju“, rekao je Karadžić agenciji Beta.

On je kazao da preporuku Saveta da se pre 23 časa ne emituju rijaliti programe koja je počela da se primenjuje od petka, 20. novembra niko od emitera ne poštuje.

„Mi smo se nadali i nadamo se da će mediji ovu našu preporuku uvažavati, dok ne bude usvojeno obavezujuće uputstvo“, dodao je Karadžić.

Karadžić je, kako su preneli beogradski mediji, u četvrtak, 19. novembra rekao da će podneti Ministarstvu kulture i informisanja radi saglasnosti, tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Ministar kulture Ivan Tasovac rekao je da mu je nejasno šta Savet očekuje od Ministarstva jer je „zakonski regulisano da je upravo REM nadležan za monitoring sadržaja i izricanje mera televizijskim emiterima, od izdavanja opomene i obavezujućih uputstava, do oduzimanja dozvole“.

 Foto: Medija centar Beograd 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend