03. feb 2016.

Ruski časopis pisao o Putinovoj ćerki i to je skupo platio

Putin_flickrRuski časopis „New Times“ postao je meta hakerskog napada, zbog teksta u kojem su otkriveni detalji iz života starije ćerke Vladimira Putina

U tekstu se navodi da Marija (30) živi u blizini američke ambasade u Moskvi sa svojim suprugom, holandskim biznismenom Joritom Fasenom, te da je nakon završenog medicinskog fakulteta nastavila sa obrazovanjem pri Endokrinološkom istraživačkom centru ministarstva zdravlja.

Ruska Državna agencija za komunikacije juče je časopisu odredila kaznu zbog članka o ukrajinskoj ultradesničarskoj grupi Desni sektor. Zanimljivo je da je pomenuti članak objavljen u januaru, a kaznene mere izrečene su baš na dan kada su osvanule informacije o Putinovoj ćerki.

Hakeri su juče srušili internet portal „New Times“-a na nekoliko sati, a urednica Jevgenija Albats veruje da iza napada stoji Kremlj.


Autor: I. A.

 Foto: Flickr / Global Panorama 

1 komentar za: “Ruski časopis pisao o Putinovoj ćerki i to je skupo platio

  1. Igor

    Samo da povežem ovo sa napadom na sajt Pešćanika kada je objavio dr.Nebojša ustvari plagijator odnosno da nekžem grublju reč lopov, ali inzelektualne svojine. Ovaj napad je samo još jedan u nizu dokaza da iza svega lošeg u Srbiji stoji isključivo bivši KGB, a da dodam i iza raspade bivše Jugoslavije. Medjutim ima leka, sankcije će i KGB-u i Rusiji doći ubrzo glave.

    05. феб 2016. at 12:25

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend