02. feb 2016.

Poslanici SNS i DS saglasni da je incident Gašića nedopustiv

Bratislav_Gasic_CenzolovkaPoslanik Srpske napredne stranke (SNS) Milovan Drecun ocenio je da je Bratislav Gašić kao ministar odbrane odgovorio postavljenim izazovima, dok je poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov rekla da će insistirati na njegovoj odgovornosti zbog pada helikoptera

„Mislim da je uspeo da sistem odbrane podigne na više nivo i da prilagodi aktuelnim bezbednosnim izazovima“, rekao je Drecun.

Komentarišući postupak Gašić prema novinarki B92, Drecun je istakao da je takva komunikacija neprihvatljiva, ne samo za ministra, već i za bilo koga ko se bavi javnim poslom.

„To treba da bude razlog ne samo za njegovo razrešenje, već za bilo koga ko je na javnoj funkciji“, rekao je Drecun.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov najavila je da će ta partija glasati za smenu ministra Gašića zbog njegovog celokupnog rada.

„Nećemo dozvoliti da ta rasprava prođe tako da se razgovara samo o njegovoj uvredi novinarki, a da se ne pomene njegova odluka o helikopteru kada je poginulo sedam osoba“, rekla je Jerkov.

Stefanović: Gašić odavno zaslužio da ode s funkcije

Poslanik Levice Srbije Borislav Stefanović izjavio je da će glasati za razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića, ali da je Gašić još ranije svojim bahatim ponašanjem zaslužio da ode sa te funkcije.

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da ga više zabrinjava šta će se desiti sa Gašićem posle, jer ima informacije da će on postati ambasador pri NATO-u, što je nedopustivo.

„Pitanje je časti i odgovornosti prema interesu građana da svi poslanici glasaju za razrešenje i biću presrećan, jer mi je tad rođendan, da jedno pero iz Vučićeve perjanice odlazi u političku istoriju“, dodao je on.

Kako je objasnio, Gašić je odavno pokazao da nije za funkciju ministra odbrane.

„Smatram da je on morao da ode mnogo ranije, još posle pada helikoptera i zbog toga što su plate i dnevnice Vojske Srbije smanjene, a vojna industrija posluje sa gubitkom posle više godina. Poslednje je bilo samo šlag za tortu“, rekao je Stefanović.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend