22. jul 2016.

Sajt Tanjuga hakovan, agencija – „dozvoljena meta“?

Sajt Novinske agencije Tanjug hakovan je prošle noći, a umesto agencijskih vesti postavljen je tekst, kojim se nastavlja prljava kampanja bazirana na lažnim optužbama da je agencija emitovala montiran snimak incidenta ispred Skupštine grada Beograda, u ponedeljak 18. jula

Sajt Novinske agencije Tanjug hakovan je prošle noći, a umesto agencijskih vesti postavljen je tekst, kojim se nastavlja prljava kampanja bazirana na lažnim optužbama da je agencija emitovala montiran snimak incidenta ispred Skupštine grada Beograda, u ponedeljak 18. jula.

Tu optužbu iznela je Kuća ljudskih prava i demokratije u svoja dva saopštenja, kojima je oklevetala Tanjug na najgrublji način i bez bilo kakvog osnova.

Novinska agencija Tanjug je reagovala i, s punom profesionalnom i moralnom odgovornošću, upozorila da Tanjugov snimak nije montiran.

Svojim neodgovornim optužbama i kvalifikacijama, Kuća ljudskih prava čini nedozvoljeni pritisak na izveštavanje, a od Tanjuga je napravila metu, što je, uvereni smo, dovelo i do hakerskog napada i obaranja sajta agencije.

Paušalno, neosnovano i olako „targetiranje“ Novinske agencije Tanjug, međutim, ostrašćeni deo javnosti moze navesti i na radikalnije delovanje, što predstavlja direktnu pretnju po bezbednost naših novinara.

O tome bi organizacije za zaštitu ljudskih prava morale da vode računa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend