22. okt 2014.

Sarapin „Problem“ u UNS

unslogoPrvi put, Sarapin „Problem“ u Udruženju novinara Srbije, posle ukidanja te emisije sa Studija B. Posle dvadeset drugog sprata palate Beograd, Predrag Sarapa svoju emisiju prebacuje u studio Pres centra UNS-a.
Tema emisije: „Medijske slobode i ljudska prava na srpskom evropskom putu.“

„Na Studio B se ne vraćam“, Predrag kaže Sarapa, a za svoj „Problem“ nastavlja da se bori uz pomoć drugih kolega.

„To je trenutačna pozicija pripremam se da dobijem otkaz, verovatno će to tako i biti, ne očekujem ništa dobro. Pozvao bih kolegijum da objavi visinu svojih primanja , varijabila koje sami sebi dodeljuju, raznih marketinških dodataka i mislim da po Zakonu o dostupnosti informacija da će to poverenik i zatražiti“, dodaje on.

Odgovorni urednik nedeljnika Vreme, Filip Švarm smatra da Sarapin „Problem“ mora da postoji, s’obzirom da je sve manje kako kaže pravih političkih emisija.

„Smatramo da je naš politički tj. medijski život poprilično zagušen i smatramo da je jedna ovakva emisija potrebna. Dakle kada je ova potrebna emisija izgubila svoj termin ovo je jedan od načina da gledaoci vide ono što ne mogu da vide na Studiju B“, navodi on.

Prvi gosti prvog „Problema“ iz Unsovog Pres centra, bili su Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Đorđe Vukadinović, urednik Nove srpske misli, Marko Vidojković, pisac.

Podsećamo da je i Olja Bećković pre osam dana održala Utisak nedelje ispred zgrade B92. Njen advokat za neke medije je izjavio da su ga iz menadžmenta te kuće pozvali kako bi i zvanično raskinuli ugovor koji je Bećkovićeva potpisala do marta sledeće godine.

Suze Olje Bećković kao ni peticija potpisana sa idejom da se njena emisija vrati na program B92 nisu doprineli da dođe do uspostavljanja dijaloga autorke i menadžmenta te kuće. Posle ovog protesta, Bećkovićeva se nije obraćala javnosti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend