06. jan 2015.

Stariji se informišu na TV-u, mlađi na internetu

rts2Televizija je kao dominantan izvor informisanja više zastupljena kod starijih i onih koji imaju niži nivo obrazovanja dok se mlađi više informišu preko internet izdanja medija, pokazuju rezultati istraživanja integriteta medija u Srbiji koje je sproveo Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

Kako je saopštio BIRODI, istraživanje pod nazivom „Barometar integriteta medija“ trebalo je da pruži odgovore na pitanje u kojoj meri i na koji način su mediji u funkciji građana Srbije, prenosi Beta.

…ispitanici smatraju kako mediji u Srbiji imaju nizak nivo integriteta i kako praktično nemaju koristi za građane kada je u pitanju predviđanje događaja u društvu…

Rezultati ankete su pokazali da ispitanici smatraju kako mediji u Srbiji imaju nizak nivo integriteta i kako praktično nemaju koristi za građane kada je u pitanju predviđanje događaja u društvu, pomoć pri donošenju bitnih odluka i sagledavanje rezultata vladinih politika.

Dodaje se da su anketirani građani iz centralne, južne, zapadne i istočne Srbije, kao i oni nižeg obrazovanja i sa više godina života, pokazali veće zadovoljstvo načinom postupanja medija.

Istraživanje je sprovedeno u periodu od 18. do 25. decembra na uzorku od 1.300 ispitanika putem telefonske ankete.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend