28. nov 2015.

Saša Mirković odgovorio nepostojećoj agenciji Tanjug i bivšoj direktorki Branki Đukić

sasa-mirkovic-tvbestUgašena Novinska agencija Tanjug je na svom još uvek aktivnom portalu postavila stalno prisutni tekst pod nazivom: Kampanja traje i protiv ugašenog Tanjuga, u kome se tvrdi da je za gašenje ove novinske agencije kriva dugoročna kampanja koju su pojedinci i institucije vodili protiv Tanjuga. U uvodnom delu teksta, piše da je Novinska agencija Tanjug danas preduzela mere u cilju zaštite svog ugleda i imena, nakon što je u registar APR upisan medij sa nazivom TANJUG INFO

Mere koje je preduzela ugašena agencija Tanjug sastoje se u izdavanju istovetnog saopštenja koje je danas upućeno medijima.

Zbog dela saopštenja u kome se navodi da „“nastupanje“ Saše Mirkovića kao “čuvara imena i dela i tradicije Tanjuga” samo je poslednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug“, oglasio se i sam Saša Mirković.

“Nepostojeća agencija Tanjug i Branka Đukić, direktor nepostojeće agencije koja radi mimo svih zakonom propisanih okvira, današnjim saopštenjem pokušali su da nanesu štetu novootvorenom mediju TANJUG INFO i meni lično iz samo njima znanih razloga, kao i da obezvrede moje zalaganje za očuvanje tradicije i brenda, makar kroz očuvanje imena Tanjug. Novinska agencija Tanjug ugašena je 5. novembra stupanjem na snagu Odluke o prestanku rada Novinske agencije Tanjug, objavljene u Službenom glasniku. Ovo jednostavno znači da Tanjug više ne postoji. Isto tako ne može postojati ni direktor nepostojeće agencije, kako se i dalje predstavlja Branka Đukić. Današnje saopštenje uputila je nepostojeća direktorka nepostojeće agencije, sa meni neshvatljivim tvrdnjama da sam ja, registrovanjem TANJUG INFO učinio „poslednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug“!? Kako se može uniziti nešto što više ne postoji? I kako logo novootvorenog medija može da ima sličnosti sa logotipom agencije koja više ne postoji? Tanjug je bio brend koji je, na žalost, otišao u istoriju. Ja sam sam bio jedan od prvih koji je apelovao da nađemo načina i sačuvamo Tanjug. Većina je odlučila – i Tanjuga više nema! A moje nastojanje da od zaborava sačuvam makar uspomenu na jedan veliki brend, danas je omalovažen od strane nepostojećeg direktora nepostojećeg Tanjuga.U svom obraćanju Branka kaže da je druga stvar što više ne može da postoji kao državna agencija. Ali, Tanjug je ozbiljna medijska kuća, i nedopustivo je da se o njegovom statusu i sudbini, kao i sudbini ljudi u Tanjugu, debatuje na tabloidan način.A ja je pitam ko stoji iza te „druge stvari“,i kako ce onda Tanjug da postoji ako ne moze kao drzavna agencija,a nije prodata u postupku privatizacije,ili je bilo skrivenih namera,nje ili nekoga ko je njoj blizak?“, izjavio je Saša Mirković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend