29. maj 2015.

SES opet nije raspravljao o privatizaciji medija

socijalno ekonomski savet sesSocijalno-ekonomski savet (SES) Srbije ni danas u trećem nastavku 57 sednice nije razmatrao privatizaciju medija, zbog opravdanog odsustva predstavnika Ministarstva kulture i informisanja, izjavio je danas predsedavajući tog saveta i predsednik Unije poslodavaca Srbije (UPS) Nebojša Atancković

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sednice tog saveta, on je rekao da je tačka o privatizaciji medija ostavljena za sledeću sednici SES-a, koja će biti održana „otprilike po povratku delegacije Srbije sa Godišnje skupštine Međunarodne organizaciju rada u Ženevi, negde iza 14. juna“.

Kako je istakao, UPS ozbiljno zanima privatizacija medija i njene posledice i ima dvoje prijavljenih „koji žele da uzmu ozbiljno učešče u tome i da čuju odgovore na pitanja koje će postaviti Ministarstvu kulture i informisnja“.

„Možda i zato što je ovo treći nastavak sednice nismo dovoljno usaglasili vremena pa je jedna od značajnih tačaka dnevnog reda koja je danas trebalo da bude raznatrana, a to je privatizacija medija u Srbiji i posledice te privatizacije, izostala s obzirom na to da i opravdanih ; nismo imali predstavnika Ministarstva kulture i informisanja“, rekao je Atanacković.

On je istakao da članovi SES-a imaju razumevanja za to što zamenik ministra kultire i informisanja Saša Mirković nije mogao da dođe na današni sastanak, ističući da je Mirković redovno dolazio na ranije sastanke SES-a, na kojima se zbog drugih tačaka dnevnog reda nije stiglo do privatizacije medija.

Atanacković je objasno da se u prvom delu 57. sednice SES-a nije stiglo do privatizacije medija jer je „vrlo opširno pričano o sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i privatizaciji, da u drugom nastavku sednice SES „nije imao kvorum jer je premijer zakazao sastanak Vade u istom terminu pošto je došao valjda iz sveta“, a da danas „gospodin Mirković iz opravdanih (porodičnih) razloga nije mogao da dođe“.

Dodao je da je danas SES u na sednici, kojoj ni predstavnici Vlade ni sindikata nisu pristivali u punom sastavu ramnatrao samo jedno tačku, a to je parafiskani nameti.

„Imali smo samo jednu tačku dnevnog reda, za koju mogu da kažem da je izuzetno važna za privredni život“, rekao je Atanacković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend