29. maj 2015.

SES opet nije raspravljao o privatizaciji medija

socijalno ekonomski savet sesSocijalno-ekonomski savet (SES) Srbije ni danas u trećem nastavku 57 sednice nije razmatrao privatizaciju medija, zbog opravdanog odsustva predstavnika Ministarstva kulture i informisanja, izjavio je danas predsedavajući tog saveta i predsednik Unije poslodavaca Srbije (UPS) Nebojša Atancković

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sednice tog saveta, on je rekao da je tačka o privatizaciji medija ostavljena za sledeću sednici SES-a, koja će biti održana „otprilike po povratku delegacije Srbije sa Godišnje skupštine Međunarodne organizaciju rada u Ženevi, negde iza 14. juna“.

Kako je istakao, UPS ozbiljno zanima privatizacija medija i njene posledice i ima dvoje prijavljenih „koji žele da uzmu ozbiljno učešče u tome i da čuju odgovore na pitanja koje će postaviti Ministarstvu kulture i informisnja“.

„Možda i zato što je ovo treći nastavak sednice nismo dovoljno usaglasili vremena pa je jedna od značajnih tačaka dnevnog reda koja je danas trebalo da bude raznatrana, a to je privatizacija medija u Srbiji i posledice te privatizacije, izostala s obzirom na to da i opravdanih ; nismo imali predstavnika Ministarstva kulture i informisanja“, rekao je Atanacković.

On je istakao da članovi SES-a imaju razumevanja za to što zamenik ministra kultire i informisanja Saša Mirković nije mogao da dođe na današni sastanak, ističući da je Mirković redovno dolazio na ranije sastanke SES-a, na kojima se zbog drugih tačaka dnevnog reda nije stiglo do privatizacije medija.

Atanacković je objasno da se u prvom delu 57. sednice SES-a nije stiglo do privatizacije medija jer je „vrlo opširno pričano o sporazumu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i privatizaciji, da u drugom nastavku sednice SES „nije imao kvorum jer je premijer zakazao sastanak Vade u istom terminu pošto je došao valjda iz sveta“, a da danas „gospodin Mirković iz opravdanih (porodičnih) razloga nije mogao da dođe“.

Dodao je da je danas SES u na sednici, kojoj ni predstavnici Vlade ni sindikata nisu pristivali u punom sastavu ramnatrao samo jedno tačku, a to je parafiskani nameti.

„Imali smo samo jednu tačku dnevnog reda, za koju mogu da kažem da je izuzetno važna za privredni život“, rekao je Atanacković.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend